asseco Aimtec murr

„Hluchátka“ pro spánkovou pohodu

Společnost Bose je ve světě audiotechniky známým pojmem, ale sluchátka, která nyní uvedla na trh (zatím jen v USA) jsou z trochu jiného ranku: nejsou určena k privátnímu poslechu, ale ke klidnému usínání a nerušenému spánku.

 
Novinka Bose Sleepbuds vychází z bezdrátových Bluetooth sluchátek s patentovanými silikonovými zámky do uší zmenšenými tak, aby se celá vešla do uší a nositeli zaručila patřičný komfort i při spaní na boku.
Na rozdíl od podobných zařízení určených k potlačení hluku, jež zpravidla využívají technologii označovanou jako noise-cancelling, eliminující zvuky z okolí, zvolili tvůrci jiné řešení. Místo potlačování hluku jej aktivně vytvářejí - přesněji řečeno využívají uklidňující zvuky, novou technologii noise-masking, jejímž účelem je maskovat okolní hluk relaxační zvukovou kulisou. Základem je aplikace pro smartphony a kolekce speciálně vytvořených zvuků, např. šustění listí, praskání ohně, zvuky moře či podvečerní koncert cvrčků, které jsou optimalizovány tak, aby překryly nežádoucí ruchy a zajistily při spánku maximální relaxaci a komfort.
Aplikaci lze nastavit jen na dobu usínání nebo může běžet po celou dobu spánku. Výrobce nezapomněl ani na buzení, takže nechybí funkce budíku, který uživatele decentně probere. Na jedno nabití vydrží zařízení až 16 h provozu.
 
Publikováno: 1. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1813 článek mě zaujal 386
Zaujal Vás tento článek?
Ano