asseco Aimtec murr

Letošní hit: létající selfie

Selfíčka z mobilu už jsou všední záležitostí. Pokud chcete být skutečně „in“ (a máte zbytečných asi 300 dolarů), pak tím pravým, co musíte mít, je AirSelfie - miniaturní kapesní dron, umožňující pořizovat sobecké obrázky ze vzduchu.

 
Svou premiéru si odbyl na loňském CESu, a nyní je tu jeho vylepšená generace. AirSelfie 2 využívá sice původní design, má stejnou velikost (9,5 x 6,8 x 1,14 cm) a hmotnost (60 g), aby se vešel do krytu smartphonu, ale disponuje kamerkou s rozlišením 12 místo původních 5 megapixelů. Tím zvětšuje zorné pole fotoaparátu na 85°. Zatímco původní AirSelfie mohl létat jen asi 3-5 minut, nová verze má o polovinu lepší výdrž baterie. Podle výrobce může operovat do vzdálenosti asi 18 m od základny. Vyšší kapacitu má i paměťové úložiště, které nyní nabízí 16 GB.
Startovací plochu poskytne dlaň a ovládání dronu zajišťuje aplikace s různými režimy, včetně Selfie a Flight. V závislosti na typu snímků, které má dron pořídit, je schopen se vznášet na jednom místě, poté může být bezpečně odebrán ze vzduchu rukou. Doprovodná aplikace pracující s iOS i Android smartphony se postará i o ukládání pořízeného videa a fotografií. Snímky lze také jejím prostřednictvím sdílet.

 
Publikováno: 1. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1853 článek mě zaujal 370
Zaujal Vás tento článek?
Ano