asseco murr

Budoucí vize Opelu

Formou nové studie GT X Experimental prezentuje Opel efektivní mobilitu budoucnosti. Prostřednictvím tohoto výrazného elektrického SUV s profilem kupé naznačuje, jak bude vypadat vývoj dalších produktů značky v rámci strategického plánu Pace!

 

Nová studie kombinuje německé konstrukční umění, přesnost a kvalitu s vizionářskými inovacemi. Chystané modely budoucnosti mají být podle toho výrazné, stylově čisté a zákaznicky dostupné. Opel chce udělat SUV modely, které jsou již delší dobu v popředí zájmu, efektivnější než doposud. Studie proto využívá velmi lehkou architekturu. Kompaktní rozměry karoserie d/š/v 4063/1830/1528 mm mají výraznější proporce a zřetelnou grafickou identitu, která odděluje spodní a vrchní část. Dveře nemají konvenční kliky ani vnější zpětná zrcátka. Ty jsou nahrazena výsuvnými minikamerami, integrovanými do žlutého dělicího pásu na bocích.
Elektrický pohon studie GT X Experimental, která je připravena na autonomní řízení (Level 3), disponuje zdrojem energie v podobě kompaktní Li-Ion baterie nové generace, umožňující bezkontaktní indukční nabíjení.
GT X Experimental poprvé prezentuje nový styling přední a zadní části budoucích modelů značky Opel po roce 2020. Pro docílení co nejčistšího designu vytvořili stylisté zcela novou „tvář“ vozu. Jde o celistvý modul, který pod tónovaným plexisklem rámuje všechny hi-tech prvky, jako jsou logo z LED diod, které signalizují provozní stav vozu, LED Matrix světlomety, denní světla v profilu křídla i kamery a senzory asistenčních systémů a funkcí pro autonomní jízdu.
Také vzdušný interiér je koncipovaný podle stejných principů jako exteriér. Dominantním prvkem interiéru je přístrojový panel, integrovaný do tzv. modulu „Pure Panel“. Díky jediné široké obrazovce budou všechna tlačítka, displeje a ovladače minulostí.

 
Publikováno: 30. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1382 článek mě zaujal 298
Zaujal Vás tento článek?
Ano