asseco murr

Externí 10TB superdisk

LaCie, prémiová značka společnosti Seagate Technology, uvedla na trh externí disk d2 Professional. Jak již napovídá jeho označení, je určený pro profesionální uživatele, kteří potřebují navýšit omezenou kapacitu SSD úložiště na notebooku nebo all-in-one PC o dalších 4, 6 či až 10 TB.

 
Masivní kapacitu úložiště a rychlé přenosové rychlosti ocení zejména uživatelé pracující s velkými archivy dat. Typickým příkladem je rozsáhlá knihovna souborů ve formátu RAW a práce s jednotlivými soubory. Vysoký výkon a univerzální kompatibilita umožňují nahrát na disk a pak z něj rychle přenášet hodiny videí ve formátu RAW na záložní RAID zařízení nebo server. Disk je díky své kapacitě vhodný také pro uchovávání kompletních projektů. Díky oboustrannému portu USB-C je novinka vybavena rychlým rozhraním USB 3.1, což znamená přenosovou rychlost až 240 MB/s. Rychlé přenosy přinášejí úsporu času také při přesouvání souborů z paměťové karty fotoaparátu nebo kamery do softwaru Adobe Lightroom. Disk lze ale připojit i ke starším počítačům Mac i Windows, které mají porty USB 3.0 nebo USB 2.0, a to prostřednictvím kabelové redukce z USB-C na rozhraní USB-A.
Novinka využívá pevný desktopový disk Seagate BarraCuda Pro vyznačující se vysokým výkonem. Konstrukční řešení disku d2 Professional snižuje hlučnost, eliminuje vibrace a je zárukou vysoké spolehlivosti. I ta je však ještě pojištěna navíc: k disku výrobce nabízí nadstandardní 5letou záruku spojenou se službou Rescue Data Recovery - obnovou dat, která je zdarma po celém světě.
 
Publikováno: 30. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1603 článek mě zaujal 309
Zaujal Vás tento článek?
Ano