asseco Aimtec murr

Plastové materiály pro elektroniku

Na nedávném veletrhu PCIM Asia 2018 v Šanghaji představila společnost Sabic nové dielektrické prvky - polyetherimidové (PEI) fólie Ultem UTF120 pro vysokoteplotní, profesionální kondenzátorové aplikace.

 
Tyto nové dielektrické fólie Ultem UTF120 o tloušťce 7 a 10 μm pro průmyslové portfolio zákazníků splňují požadavky na napětí různých kondenzátorů. Jsou zaměřeny na aplikace s vyšším napětím, které vyžadují silnější film s větší kapacitou pro ukládání dat. Sabic je dnes jediným dodavatelem materiálů, který nabízí extrudovaný PEI film v těchto tloušťkách.
Dva nové přírůstky dielektrické fólie (7 a 10 µm) Ultem UTF120 umožňují konstrukci lehkých, kompaktních kondenzátorů s vysokou hustotou energie, které mohou dlouhodobě uchovávat velké množství elektřiny bez významné ztráty proudu nebo náboje při vysokých teplotách. Tato technologie může být přínosem pro kondenzátorové aplikace tím, že přináší klíčové vlastnosti včetně vysoké dielektrické konstanty, izolačního odporu a nízkých dielektrických ztrát, které jsou stabilní při teplotách do 150 °C a při vysokých frekvencích.
V teplotním rozmezí -40 až +150 °C překračuje fólie teplotní vlastnosti běžných kondenzátorových materiálů, jako je polypropylenový (PP) a polyethylentereftalátový (PET) film, takže může být využita i pro náročné aplikace, jako jsou převodníky DC-DC a elektrické kompresory pro elektromobily. Vzhledem k tomu, že zvládne vyšší teploty, může snížit nebo potenciálně eliminovat potřebu aktivního chlazení konvertorových kondenzátorů pomocí sekundárního zdroje. Umožňuje např. minimalizovat potřebu chladicích smyček používaných ke snížení teplot pro kondenzátory s PP a PET fólií, které tradičně zabíraly vzácný prostor pod kapotou a mohly omezit flexibilitu designu.
Kondenzátory používající fólii Ultem UTF120 dokáží odolat průmyslovým procesům pájení při 260 °C. Fólie také zajišťuje výbornou manipulaci při procesu metalizace, navíjení a zploštění kondenzátorů. Může být zpracována na současných zařízeních a byla ověřena jak ve variantě film-fólie, tak s metalizovanými elektrodami, včetně plochých, zkosených a vzorkovaných metalizovaných elektrod.
 
Publikováno: 30. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1434 článek mě zaujal 315
Zaujal Vás tento článek?
Ano