asseco Aimtec murr

Megadyne rozšiřuje svou kolekci dopravníkových pásů

Nabídkové portfolio italské společnosti Megadyne se rozšířilo o další novinku, kterou tento italský výrobce dopravníkových pásů, dopravníků a speciálních rozvodů prezentoval na letošním veletrhu IPACK/IMA v Miláně. Jde o zakázkové dopravníkové pásy Spiraflex pro výrobní linky v potravinářském průmyslu.

 

Skupina Megadyne, která původně začínala jako výrobce jednoho produktu, se během své více než 60leté historie stala nadnárodní společností se specializací na nástroje pro přenos energie. K nim patří i dopravníkové pásy Spiraflex, speciálně navržené pro zpracování a přepravu výrobků v náročných výrobních odvětvích, jako je např. potravinářství, hygienické výrobky, izolace a netkané textilie, zpracování dřeva nebo palivové biomasy, a při výrobě syntetických fóliových materiálů. Všichni zákazníci z těchto oborů používají otevřené směsové pásy Megadyne aspoň pro jeden z procesů, jako jsou mytí, odvodňování, vytápění nebo chlazení, lisování či formování.

Navrženy pro čistá prostředí
Pásy Spiraflex jsou vyráběné z materiálů schválených pro kontakt s potravinami a v souladu s hygienickými pravidly, která upravují zpracování a výrobu potravin. Novinka představuje bezpečné a spolehlivé řešení, které snižuje riziko kontaminace produktu díky uplatnění specializovaných výrobních postupů. Ve srovnání s klasickými dopravními pásy s kovovou síťovinou je Spiraflex dostupný v kotoučích o šířce 2000 mm a minimálním průměru 25 mm, je lehčí a výkonnější. Mezi hlavní výhody tohoto dopravníkového pásu vyrobeného z bílého PET patří odolnost proti vysokým teplotám (nabízí vynikající výkon v rozsahu teplot od -30 do +90 °C), nelepivý povrch a plná antistatická účinnost. Okraje řemenu jsou utěsněny, aby bylo zajištěno, že celistvost pásů zůstane zachována během provozu i pokud bude vystaven působení agresivních čisticích prostředků.

Hybridní dopravníkové pásy
Mezi další pozoruhodné produkty Megadyne patří hybridní pásy, které sdružují všechny výhody rozvodových řemenů a dopravních pásů v jednom produktu. Nabízejí špičkovou kvalitu za konkurenceschopné ceny. Inovativní hybridní pásy s unikátními vlastnostmi jsou vyráběny s použitím jednoho nebo více polyuretanových rozvodových řemenů v centrální části (nebo na okrajích) dopravního pásu, a optimálně kombinují užitné vlastnosti obou výrobků.
Díky nedávné akvizici firmy SACIF mohla společnosti Megadyne navrhnout řadu dopravníkových pásů Hybrid Belt, která zahrnuje kromě základního provedení i vylepšené verze Hybrid Belt PLUS, Hybrid PRO Belt PLUS a hybridní pás pro vakuum. Tyto pásy se používají pro balicí, potravinářský, papírenský a polygrafický průmysl, medicínské aplikace a farmaceutický průmysl, robotiku a automatizaci.
Řada hybridních pásů pracuje v širokém teplotním rozmezí a zajišťuje vyšší produktivitu s rychlostí až 550 m za minutu i v případě zákaznických přizpůsobení a úprav. Pásy v základním provedení  a verze Hybrid Belt PLUS pracují při teplotě od -20 do +80 °C a vrcholné provedení Hybrid PRO Belt PLUS od -25 do +80 °C.
Výrazně nižší absorpce energie (asi 30 %), kombinovaná s rychlou a ekonomickou modernizací stávajících systémů vede k dalším úsporám, zatímco menší řemenice umožňují kompaktní přenos a větší flexibilitu.
K výrobě dopravníkových pásů v základním provedení a verzi Hybrid Belt PLUS jsou používány rozvodové řemeny Megalinear - ozubené řemeny z termoplastického polyuretanu s vysokou odolností vůči opotřebení a abrazi. Díky různým typům ocelových kordů nabízejí dobré provozní vlastnosti i při vysokém tažném výkonu, běžně používané rozteče jsou T10, T5, H, HTD5M, HTD8M, STD8M. Pro variantu Hybrid PRO Belt PLUS pak využívá výrobce rozvodové řemeny Megalinear QST, které jsou méně hlučné. Kolekci doplňuje hybridní pás pro vakuum - je ideálním řešením pro automatizaci a manipulaci s využitím vakua díky přidání polyesterového plátna zaručujícího optimální sání.

 
Publikováno: 30. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1511 článek mě zaujal 331
Zaujal Vás tento článek?
Ano