asseco Aimtec murr

„Zvládneme vyrobit téměř vše!" zní motto Strojírny Olšovec

Ryze česká společnost - Strojírny Olšovec - se zabývá zakázkovou strojírenskou výrobou již rovné čtvrtstoletí. Jejím areálem v obci Olšovec, kousek od města Hranice, prošlo velké množství různorodých zakázek nejen pro strojírenské odvětví. Nejnověji se firma zaměřuje na pořízení vlastního střediska pro vědu a výzkum.

 

Firma má k dispozici výrobní areál o rozloze cca 10 000 m2 zaměřený na strojírenskou výrobu různorodého charakteru. V nově zrekonstruované výrobní hale jsou nyní dva provozy. Jeden představuje obrobnu s těžkými obráběcími stroji pro obrábění polotovarů ve formě svařenců, výkovků a odlitků, na jejichž manipulaci je k dispozici mostový jeřáb s nosností 8000 kg. Druhý provoz je zámečnický pro výrobu rozměrných strojů a svařenců, proto i tento provoz disponuje mostovým jeřábem, ale s nosností až 10 000 kg. Pořízením vlastního střediska pro vědu a výzkum, které se výhledově připravuje, by firma mohla nabízet ještě kvalitnější služby spojené s inovacemi a vývojem.
V současnosti firma disponuje nejen konvenčními stroji pro jednodušší práce, ale i nejmodernějšími víceúčelovými CNC stroji pro náročné zakázky. V zámečnickém provoze se zaměřuje na výrobu svařenců a kompletních strojů dle dokumentace od zákazníka. Běžně vyrábí obrobky do hmotnosti 10 000 kg, ale po dohodě se pustí i do větších hmotností. K této výrobě disponuje komplexními technologiemi, jako jsou: řezání, pálení, střihání, ohýbání, zkružování a svařování. V součinnosti se smluvní firmou mohou doložit kvalitu svarů NDT zkouškami od VT, MT a PT až po UT a RTG.
Díky zavedenému certifikovanému systému řízení podniku dle norem ISO 9001:2008 (certifikovaný systém managementu podniku na výrobu a opravu ocelových konstrukcí, manipulační techniky, dopravní systémy, zámečnictví a kovoobrábění), EN ISO 3834-3:2005 (požadavky na jakost při tavném svařování kovových materiálů - vyšší požadavky na jakost) a od roku 2015 i EN 1090-1:2009 / EXC2 (výroba a oprava kovových stavebních konstrukcí) přináší Strojírny Olšovec zákazníkům jistotu kvalitních služeb. A že se společnosti kvalitní služby vyplácí, dokazují obraty kolem 100 mil. Kč z posledních let. Jak nám sdělil ředitel společnosti Ing. Pavel Stupárek, jistý podíl na obratu má i tradiční účast firmy na MSV v Brně.
Strojní vybavení firmy včetně možností daných strojů naleznete na stránkách www.strojirny.com.

Horká novinka
V rámci dlouhodobé strategie rozšiřování a modernizace strojního vybavení firma zprovozní koncem roku nové pracoviště s novým obráběcím strojem. Jde o CNC horizontální dvoupaletové obráběcí centrum typu Quaser model HX635 SP se systémem Heidenhain TNC 640. Centrum disponuje robustní a supertuhou konstrukcí doplněnou špičkovými komponenty s parametry pojezdu X / Y / Z (1000 /  800 / 900 mm) s plynule otočným stolem a vřetenem s 6000 ot/min-1. Přesnost polohování v osách je 0,004 mm, polohování stolu 0,001 stupně.

 
Publikováno: 31. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1574 článek mě zaujal 346
Zaujal Vás tento článek?
Ano