asseco Aimtec murr

Lineární technika z nabídky firmy AMPO

Lineární technika se stala nedílnou součástí nabídkového portfolia firmy AMPO s.r.o. a vykazuje neustále rostoucí trend prodeje. Je to dáno nejen požadavkem zákazníků, kteří tuto techniku stále více uplatňují v nových aplikacích a technologiích, ale i faktem, že značka lineární techniky PMI získává na evropském trhu renomé.

 

Důležitým faktorem pro úspěch na trhu je nejen kvalita, ale především dostupnost. Nároky na dodací termíny v současné době jsou enormně krátké a bývají rozhodujícím faktorem pro výběr dodavatele. Tento faktor byl vzat v úvahu ve firmě AMPO, která výrobky z Tchaj-wanu na českém trhu zastupuje. V tomto smyslu byly nastaveny potřebné skladové zásoby, aby bylo možné uspokojit poptávku českých zákazníků, ale i zájemců z okolních evropských zemí, kde se značka PMI stává známou.
Ovšem nejen skladové zásoby jsou důležité. Příprava lineárního vedení, která zahrnuje řezání, spojování a kompletaci na základě požadavků zákazníka je důležitá a představuje dobře zorganizovanou výrobu, montáž, kompletaci a expedici. To vyústilo do zřízení Centra lineárních pohonů, které zahrnuje automatická skladová zařízení, pracoviště dělicích pil, rovnání, zabrušování, kontrolu a expedici.
Model tohoto procesu byl převzat z firemní filozofie prodeje převodovek italské firmy Bonfiglioli, kterou AMPO zastupuje více než 23 let. Zde bylo rovněž nutné nastavit  organizaci skladového hospodářství. Dále bylo nutné přejít na montáž a kompletaci převodovek v sídle společnosti a mít tak možnost rychle reagovat na požadavky zákazníků. Jde především o modifikace pohonů, které se něčím odlišují od standardních skladových produktů. Proto zřízení Montážního centra pohonů bylo logickým vyústěním snahy o urychlení dodávek převodovek.
První dva nosné obory firmy doplňují strojírenské komponenty. Pro konstruktéry a  nákupčí firem umožňují nakoupit komponenty pro stavbu strojů „pod jednou střechou" a tím i možnost využití příznivějších cen při nákupu celého „paketu“ od jednoho dodavatele.
Jedná se o komponenty dopravníků, ze kterých je možno skládat různé typy, velikosti a délky dopravníku (dle potřeby dopravovaného materiálu), dále široká volba dopravních pásů, destičkových, modulárních či článkových z různých druhů materiálů. Dále jsou to pneumatické prvky WAIRCOM v celém sortimentu umožňujícím sestavit běžné pneumatické obvody. Kabelové energetické nosiče BREVETTIl, jakožto i rotační přívody elektrické energie MERCOTAC, kloubové hřídele MARIO FERRI a nabídku vhodně doplňují všesměrové válečky OKARTEK.  
Přehled dodávaných produktů lze shlédnout na Mezinárodním strojírenském veletrhu v pavilonu V, na stánku AMPO č. 093, kam Vás srdečně zveme.

www.ampo.cz, www.ampo.sk

 
Publikováno: 31. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1392 článek mě zaujal 310
Zaujal Vás tento článek?
Ano