asseco Aimtec murr

Ložiska pro podporu kuličkových šroubů...

Moderní obráběcí stroje vyžadují kuličkové šrouby, které jsou schopny přesně, rychle a efektivně polohovat obrobek nebo části stroje. Konstrukce a parametry ložisek řady BSF/BSN od NSK tyto požadavky splňují.

 

Na kuličkových šroubech závisí přesnost polohování lineárních posuvů na obráběcích strojích. K dosažení požadované přesnosti je třeba vysoce přesných kuličkových ložisek. Dvouřadá kuličková ložiska s kosoúhlým stykem jednoznačně prokázala svoji skvělou výkonnost v těchto aplikacích.
Přední světový výrobce kuličkových šroubů a valivých ložisek, společnost NSK, využívá nejmodernější výrobní a materiálové technologie tak, aby kontinuálně optimalizovala výkonnost a přesnost těchto komponent. S řadou BSBD mají výrobci obráběcích strojů přístup k ložiskovým jednotkám, které se mohou pochlubit kompaktní konstrukcí a snadnou montáží. Jde o dvouřadá kuličková ložiska s kosoúhlým stykem se stykovým úhlem 60° v uspořádání do „O“ (zády k sobě).
Tato konstrukce umožňuje absorbci velmi vysokých axiálních zatížení v obou směrech. Obě řady ložisek jsou vůči sobě předepnuty, což zajišťuje vysokou přesnost a tuhost pohonného systému. Efektivní kontaktní těsnění ložiska se vyznačuje nízkým třením a vývinem tepla. Řada ložisek BSBD je dostupná ve dvou provedeních: přírubové provedení vnějšího kroužku řady BSF umožňuje přímou montáž jednotky na stroj, řada BSN je určena pro standardní montáž do tělesa.
Ložiskové jednotky jsou dodávány s tukovou náplní zajišťující dlouhou životnost. U obou provedení je možnost domazávání. Ložiskové jednotky řad BSN/BSF umožňují svým uživatelům snadnou a rychlou montáž. Namísto komplikované instalace spojené s nastavováním předpětí dvou samostatných jednořadých kuličkových ložisek s kosoúhlým stykem mohou nyní výrobci obráběcích strojů používat vysoce kvalitní kompaktní jednotky, jejichž předpětí je již nastaveno z výroby.

Charakteristiky produktu
- Dvouřadé ložiskové jednotky s kosoúhlým stykem
- Stykový úhel 60°
- Kontaktní těsnění s nízkým třením
- S mazacím tukem
- Montážní otvory pro přímou montáž (BSF)

Výhody produktu
- Absorpce axiálního zatížení v obou směrech
- Možnost domazávání během provozu
- Snadná montáž
- Výrobcem nastavené předpětí

PK SERVIS technické součásti s. r. o.
se souhlasem NSK
www.pkservis.com

Společnost NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha) zahájila svou činnost v roce 1916 a vyrobila první kuličková ložiska na území Japonska. Za dobu své existence společnost NSK Ltd. vyvinula kompletní sortiment ložisek, která se prodávají po celém světě, a velkou měrou přispěla k vývoji v různých odvětvích ekonomiky a k pokroku v oblasti techniky. NSK využila svoji odbornost a zkušenost rovněž při výrobě přesné lineární techniky, komponent pro automobilový průmysl a výrobků z oblasti mechatroniky. Od roku 1960 aktivně proniká na zahraniční trhy. V současné době má více než 26 000 zaměstnanců v 29 zemích a své produkty vyrábí ve více než 30 závodech po celém světě. V roce 1963 byla otevřena první evropská pobočka NSK v německém Düsseldorfu, v roce 1976 společnost zahajuje výrobu v prvním evropském výrobním závodě v Peterlee (UK).
V současné době jsou evropské prodejní aktivity NSK podporovány výrobními závody v Anglii, Polsku a Německu, logistickými centry v Holandsku, Německu a Anglii a technologickými centry v Německu, Anglii, Francii a Polsku. Společnost rovněž disponuje rozsáhlou sítí autorizovaných distributorů.

 
Publikováno: 31. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1623 článek mě zaujal 367
Zaujal Vás tento článek?
Ano