asseco Aimtec murr

Tungaloy přichází s novými nástroji DPMT a multifunkčními destičkami DoRec

Společnost Tungaloy, výrobce nástrojů, sídlící v japonské prefektuře Fukušima, uvádí na trh velmi zajímavé novinky. První novinkou je produkt Premium Internal Bar - řady DPMT pro efektivní soustružení otvorů a druhou multifunkční destičky pro nástroje řady DoRec.

 

Premium Internal Bar - řady DPMT
Díky vývoji japonských inženýrů společnosti Tungaloy se nová tělesa Premium Internal Bar - řady DPMT odlišují od standardních nástrojů sníženým řezným odporem o 10 % při zachování vynikající stability a excelentní kvality obrobené plochy.
Novinka se vyznačuje opět skvělým odvodem třísek, na který jsou zákazníci zvyklí z oblíbených vnitřních soustružnických těles Stream Jet Bar. Nová tělesa jsou vyrobena ze speciální legované oceli a osazena destičkami DPMT s úhlem hřbetu 11°, který je větší o 4° oproti standardním destičkám typu DCMT. Tato konstrukční vylepšení mají efekt v lepší antivibrační schopnosti nástroje a nižších řezných silách při náročných aplikacích vnitřního soustružení. Řada DPMT je tak vhodným nástrojem pro zákazníky, kteří hledají nástroj s vylepšeným tlumením vibrací a výbornou kvalitou obrobeného povrchu.
Pro tělesa Premium Internal Bar - řady DPMT jsou k dispozici destičky s utvařečem třísek PS, který je ideální volbou pro velkou škálu soustružnických operací. Tyto destičky jsou k dispozici ve třech materiálech: karbid T9215 s CVD povlakem (pro soustružení ocelí), cermet NS9530 (pro dokončování) a karbid AH8015 s PVD povlakem (pro obrábění žáruvzdorných slitin). Nové typy těles je možné dodat ve dvou variantách: se speciální legovanou ocelí nebo karbidovou. Pracovní rozsah je u těchto nástrojů možné zvolit v průměrech od 15 do 22 mm.

Multifunkční destičky pro rohové frézy DoRec
Nástroje řady DoRec si za dobu své existence vybudovaly silné postavení mezi zákazníky nejen díky tuhé konstrukci čtyřbřitých destiček s unikátní geometrií, která umožňuje zefektivnění výroby při rohovém obrábění či výrobě drážek.  
Vzrůstající poptávka průmyslu po zpracování těžkoobrobitelných materiálů, které si zachovávají svoji mechanickou pevnost i při vysokých teplotách, klade důraz na vyšší efektivitu a stabilitu obrábění. Integrací nástrojů a snahou o jejich maximální možnosti využití, s cílem vylepšení hospodaření s nástroji, přichází vývojový tým společnosti Tungaloy na základě nových poznatků a přání zákazníků se zcela unikátní konstrukcí destiček.
Nová geometrie destiček DoRec umožní zákazníkovi širší rozsah využití nástrojů DoRec také pro zapouštění, interpolaci a další 3D frézovací aplikace. Nízký řezný odpor a zatížení vřetene včetně možnosti použití vyšších hodnot posuvu jsou výsledkem pozitivního úhlu čela a vysoké tuhosti destičky. V nabídce jsou destičky v karbidovém materiálu AH3135 pro obrábění ocelí a korozivzdorných ocelí a také v materiálu AH120, který je určený zejména pro obrábění litin. Oba karbidové materiály mají výhodu vysoké odolnosti proti křehkému lomu, vylamování břitu a celkově přispívají k lepší stabilitě procesu.
Praktické možnosti nástrojové řady DoRec či nová tělesa Premium Internal Bar - řady DPMT a další zajímavé nástroje vám rádi předvedou odborníci společnosti Tungaloy Czech na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně od 1. do 5. října 2018.

 
Publikováno: 31. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1575 článek mě zaujal 351
Zaujal Vás tento článek?
Ano