asseco Aimtec murr

Přesné měření řezných sil v upínači

Na veletrhu pro zpracování kovů (AMB) ve Stuttgartu předvedla společnost Big Kaiser a partnerská firma Kistler inovativní sklíčidlo kombinované s dynamometrem disponující vysokou přesností. Toto řešení účinně prodlužuje životnost nástroje a snižuje výrobní náklady.

 
Upínače firmy Big Kaiser nabízejí vysokou přesnost pro každé strojní vřeteno a model Mega New Baby Chuck patří mezi nejpopulárnější upínací sklíčidla švýcarsko-čínského výrobce pro průměry až do 20 mm. Nabízí vyšší přesnost než tradiční upínací systémy ER. Všechny upínací kleště mají matici bez závitu, která zabraňuje vibracím a snižuje hladinu hluku. Sklíčidla jsou utažena pomocí unikátního klíče, který může bezpečně aplikovat sílu po celém obvodu.
Nově představený upínač Mega New Baby Chuck s dynamometrem Kistler RCD 9171A poskytuje vysokou úroveň přesnosti při měření řezné síly.
Piezoelektrický dynamometr Kistler RCD 9171A je určený pro použití ve vysoce výkonných řezacích aplikacích. Měří síly a točivé momenty i při velmi vysokém zatížení rychlostí až 12 000 ot./min. Oproti předcházejícím modelům nabízí velký rozsah otáček vřetena se zlepšenými dynamickými vlastnostmi a výrazným snížením hmotnosti. Podle výrobce je zvlášť vhodný pro vícesložkové měření síly a krouticího momentu na rotujících nástrojích během frézování a vrtání.
Big Kaiser speciálně upravil rozhraní Mega New Baby Chuck pro rotační dynamometr Kistler, díky čemuž dosahuje výrazného snížení celkové radiální chyby. Kombinace těchto systémů nabízí zlepšené měření řezné síly. Výrobcům, kteří používají dynamometr ve svých výrobních procesech umožňuje díky vysoké přesnosti optimalizovat a snížit celkové náklady. Ve výrobě systém umožňuje nahradit nástroje, na jejichž řezné hrany působí větší síly, ještě před tím, než by hrozilo jejich zlomení a tím i přerušení výrobního procesu.
 
Publikováno: 29. 11. 2018 | Počet zobrazení: 1476 článek mě zaujal 326
Zaujal Vás tento článek?
Ano