asseco Aimtec murr

Počítač, který lze umístit kamkoli

Společnost Fujitsu představila počítač Esprimo G558 s celkovým objemem menším než 1 litr (0,86 l). Kompaktní konstrukce je o 96 % menší než tradiční desktop typu microtower. Počítač je možné připojit např. k zadní části displeje, ale zároveň má dostatek výkonu pro bezproblémový provoz desktopových i webových kancelářských aplikací.  

 
V mimořádně kompaktním provedení nabízí pokročilou funkcionalitu stolního počítače a je zajímavou alternativou k počítačům typu all-in-one. Na rozdíl od běžných uzavřených sestav na trhu však umožňuje snadno provádět úpravy hardwaru a upgrade. Obsahuje procesory Intel Core 8. generace v plnohodnotné patici, a díky minimálnímu tepelnému výkonu a hlučnosti jej lze nainstalovat prakticky kamkoli - třeba na zeď nebo za monitor. Nabízí podporu dvou displejů, i starších verzí pro standardní rozhraní minipočítačů (HDMI + DP, 4 + 2 USB, LAN, audio), paměť DDR4 2666 MHz, podporu M.2 a disk SSD PCI Express NVMe. Pozoruhodný je i v oblasti bezpečnosti - díky vestavěnému kryptografickému modulu TPM (Trusted Platform Module), slotu na zámek Kensington a volitelnému řešení ochrany dat EraseDisk, které trvale odstraní data, jakmile zařízení dosáhne konce životnosti.
Výrobce rovněž nabízí o něco větší minipočítač Esprimo Q558 o stejném výkonu, který obsahuje i volitelnou vestavěnou optickou jednotku a integrovaný napájecí zdroj.
 
Publikováno: 29. 11. 2018 | Počet zobrazení: 1244 článek mě zaujal 289
Zaujal Vás tento článek?
Ano