asseco Aimtec murr

První 8K OLED TV na světě

Ačkoli neuběhlo moc času od doby, kdy na trh vstoupily první TV přístroje s fenomenálním ultravysokým UHD rozlišením, technologií 4K, umožňující zobrazovat dvojnásobek bodů než dosud dominující Full HD přístroje, už jim na paty šlape další, ještě dokonalejší generace.

 
Společnost LG Electronics představila na podzimním veletrhu IFA 2018 první OLED televizor s rozlišením 8K (7680 x 4320) na světě. Prezentovaný 8K OLED televizor s úhlopříčkou 88 palců má více než 33 milionů aktivních pixelů vytvářejících bezkonkurenční kontrastní poměr a věrné zobrazení černé, které tvoří stěžejní kvalitu obrazu OLED televizorů. O technologii OLED se někdy hovoří jako o „zobrazovací technologii příští generace“, protože emituje vlastní světlo, což eliminuje potřebu jakéhokoliv podsvícení. To umožňuje výrobu tenkých moderních televizorů, často bez viditelných rámečků, které posouvají na novou úroveň jak kvalitu obrazu, tak design výrobků.
Protože se očekává, že dodávky OLED televizorů se na trhu ještě v letošním roce zdvojnásobí, i když jsou 8K televizory teprve v plenkách, LG předpokládá, že do roku 2022 vzroste na více než 5 milionů kusů.
Technologie OLED 4K hrála významnou roli při přetváření odvětví v oblasti televizorů, proto je 8K OLED televizor LG vrcholem technického vývoje a dalším evolučním krokem v zobrazovacích technologiích.
 
Publikováno: 29. 11. 2018 | Počet zobrazení: 1374 článek mě zaujal 277
Zaujal Vás tento článek?
Ano