asseco Aimtec murr

Foťáků v mobilu není nikdy dost

Duální fotoaparát v mobilech byl ještě nedávno revoluční novinkou, nyní jde o  běžnou záležitostí a výrobci začínají soutěžit v počtu integrovaných kamerek.

 
Huawei představil koncept nového modelu Mate 20, který má obsahovat hned tři fotoaparáty a přisvětlovací diodu v konfiguraci podobné „čtyřce” na hrací kostce. Kromě toho bude jako první obsahovat nový čipset Kirin 980 vyrobený 7nm technologií, nabízející díky úspornějšímu výrobnímu procesu až o 40 % lepší energetickou efektivita a o pětinu lepší výkon oproti svému předchůdci. Ten byl mj. prvním čipsetem této kategorie, vybaveným umělou inteligencí.
LG představil svou vlajkovou loď V40 ThinQ,- mobil, který má dokonce pět fotoaparátů: trojici umístěnou spolu s přisvětlovací diodou a laserovým měřidlem, a na přední straně je doplňuje duální selfie kamerka také s přisvětlovací diodou a laserovým dálkoměrem.  
Jako první na světě představil mobil s 5 fotoaparáty Samsung. Model Galaxy A9 má na „zádech“ hned čtyři fotočipy s různým rozlišením, světelností a úhlem záběru, a vpředu 24MP selfie kameru.
Ve finále pak už snad zbývá počkat jen na (dosud nespecifikované) uvedení nového smartphonu Nokia. Na snímku z „únikového“ serveru Leaks, zachycujícím jeho zadní stranu je vidět pětice obrazových snímačů rozmístěných spolu s přisvětlovací diodou netypicky do šestiúhelníku s infračerveným ostřením uprostřed, a pokud přičteme další selfie snímač vpředu…  
 
Publikováno: 29. 11. 2018 | Počet zobrazení: 1640 článek mě zaujal 358
Zaujal Vás tento článek?
Ano