asseco Aimtec murr

Kamera s AI dokáže rozpoznat zbraně

Americká firma Athena Security vyvinula inteligentní kamerový systém, který má detekovat zbraně ve videozáznamu s 99% přesností. Technologie je již uplatněna na řadě míst, např. ve školách, které se v USA nyní často potýkají s případy střeleckých incidentů.

 
„Technologie funguje pomocí počítačového vidění, AI využívá speciální algoritmy pro detekci objektů a měření jejich rychlosti," řekl Chris Ciabarra, technický ředitel Athena Security. V případě střelby ve škole, by měl systém aktivovat policii během několika minut od momentu, kdy by střelec (nebo potenciální střelec) poprvé vytáhl zbraň. V ideálním případě by detekční systém mohl sloužit jako dostatečně odrazující prostředek, který způsobí, že střelec uteče, když zjistí, že je sledován kamerou ještě dříve, než na někoho vystřelí, nejhorší scénář by stále znamenal, že by policie přijížděla na místo činu rychleji, včetně zdravotního personálu.
Instalace technologie je jednoduchá - IP adresa je používána stávajícím bezpečnostním kamerovým systémem, který společnost zapojí do svého na cloudových technologiích založeného systému. Podle Chrise Cabarry může být stejná technologie použita také k identifikaci událostí, jako je např. uklouznutí a pád. Navíc může být systém napojen na bezpečnostní technologie jiných výrobců - umožňuje např. zastavit výtahy nebo zamknout bezpečnostní dveře v případě, že je zjištěna určitá situace.
 
Publikováno: 29. 11. 2018 | Počet zobrazení: 1938 článek mě zaujal 363
Zaujal Vás tento článek?
Ano