asseco Aimtec murr

Skládací přilba jako kšiltovka

Přilba je povinnou výbavou motorkářů a dobrovolně i u dospělých cyklistů. Může v případě pádu zabránit zranění nebo i zachránit život, ale mnoho lidí se jejímu nošení brání, protože se cítí nekomfortně nebo zabírá moc místa. Novinka vyvíjená firmou Park & Diamond tyto problémy řeší.

 

Nese název po křižovatce, kde se sestra jednoho ze zakladatelů zapletla při běhu do nehody, po níž strávila několik měsíců v komatu. A právě tato událost inspirovala Davida Halla a Jordana Kleina, aby vyvinuli přilbu zcela nového typu. Díky měkké vnější vrstvě a stínicímu štítku vypadá jako běžná kšiltovka, navíc je skládací, takže zabere minimum místa (přilbu lze složit do obalu o velikosti lahve na vodu), ale po rozložení funguje jako standardní přilba. Váží jen 300 g.
Vrchní textilní vrstva je odnímatelná, omyvatelná a zaměnitelná, což umožňuje uživateli střídat různé styly a barvy. Důležité je však to, co je pod ní. Několikavrstvý kryt hlavy ze speciální pěny EVA, polykarbonátového pláště a vlastních kompozitních materiálů, navržený aby co nejlépe absorboval a odváděl energii z nárazu.
Tvůrci uvádějí, že helma byla podrobena důkladnému testování a vyhovuje bezpečnostním normám v USA, Kanadě a Evropě. Ovšem u produktů této kategorie je požadována i náročná certifikace, což může projekt, na který firma sbírá finance na crowdfundingovém serveru indiegogo, poněkud protáhnout oproti plánovanému harmonogramu.  

 
Publikováno: 29. 11. 2018 | Počet zobrazení: 1688 článek mě zaujal 373
Zaujal Vás tento článek?
Ano