asseco Aimtec murr

Exekuce zaměstnanců řeší Armex

Pro řadu českých firem se stávají exekuce zaměstnanců stále větším problémem i v souvislosti s nedostatkem lidí na trhu. Zaměstnavatel totiž nese za splácení dluhu odpovědnost a tito zaměstnanci tak pro něj představují velkou administrativní zátěž.

 
V loňském roce se počet osob zatížených exekucí meziročně zvýšil o více než 3 %. Zhruba každý 10. ekonomicky aktivní Čech má na sobě uvalenu exekuci. „Zaměstnávat člověka v exekuci je pro firmu zatěžující a rizikové. Mzdová účtárna musí podle zákona spolupracovat s exekutorským úřadem, odpovídá za správnou výši srážek ze mzdy a pořadí exekučních odvodů a má řadu dalších evidenčních i informačních povinností," říká Jiří Tůma ze společnosti Armex Solutions, která představila produkt, jenž by měl pomoci tyto problémy řešit.
Problémem je i nízká motivace lidí v exekuci pracovat, protože jakýkoli bonus nebo odměnu, kterou si zaměstnanec vydělá nad rámec stanovené základní nezabavitelné částky, je zaměstnavatel povinen odvést exekutorovi.
„Díky novému produktu Protexo by se měla radikálně snížit administrativa a finanční zátěž spojená s exekucemi. Po vstupní analýze, vyškolení příslušných zaměstnanců a nasazení souboru opatření i právních úkonů se v podniku sníží až o 70 %," vysvětluje Jiří Tůma, a dodává: „Dokážeme vytvořit finanční i nefinanční nástroje pro motivaci zaměstnanců, aby pracovali naplno, a byli k podniku loajální. Zaměstnavatelé pak nejsou nucení nabírat zaměstnance z východu a překonávat jazykové i kulturní bariéry. Navíc se pro zaměstnavatele minimalizuje riziko pokut ze strany exekutorského úřadu."
 
Publikováno: 1. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1358 článek mě zaujal 297
Zaujal Vás tento článek?
Ano