asseco Aimtec murr

Vůz, který překonává standardy

Budoucí kompaktní vůz značky ŠKODA, nástupce modelu RAPID, ponese jméno SCALA. Jako první sériový vůz v Evropě přinese výraznou designovou novinku a nabídne špičkové technologie. Veřejnosti bude model představen na konci tohoto roku.

 

Mladoboleslavská automobilka už zveřejnila jméno nového hatchbacku. Název SCALA pochází z latiny a lze přeložit jako „schody“ nebo „žebřík“. Název je to výstižný, jelikož tento model znamená pro Škodovku velký skok.
„S novým modelem ŠKODA SCALA otevřeme další kapitolu ve třídě komaktních vozů značky ŠKODA. Jedná se o zcela nově pvyvinutý vůz, který v této třídě stanoví nové standardy v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Jsme přesvědčeni o tom, že SCALA má nejlepší šance k tomu, aby pro značku ŠKODA nově definovala segment A,“ zdůrazňuje Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO.
Model SCALA bude v souladu se svým jménem znamenat další krok ve vývoji designového jazyka značky ŠKODA. Představuje nový emocionální design exteriéru i interiéru poprvé v sériovém provedení. Design vzbudil pozornost už na autosalonu v Paříži, a to díky studii VISION RS, která oslnila svými ostře řezanými rysy a nízkými originálně tvarovanými předními světlomety, které podtrhují dynamický vzhled přídě vozu. Zádi tohoto konceptu vévodil difuzor a aerodynamicky optimalizovaný střešní spojler. Při jeho vývoji mysleli designéři zvláště pečlivě na aerodynamiku.
Modelem SCALA učinila česká značka velký krok i po technické stránce - nabízí inovativní prvky výbavy, které byly dosud běžné jen ve vozech vyšších tříd. Díky tomu vystoupá automobilka ŠKODA o několik vývojových stupňů výš. Nový model také dokonale ztělesňuje soubor hodnot značky, výstižně shrnutý pojmem „Smart Understatement“ - pětidveřový hatchback bude využívat modulární platformu A0 MQB. Nabídne kombinaci kompaktních vnějších rozměrů a velkého prostoru uvnitř, spolu s řadou inovativních asistenčních systémů. Vyznačuje se i dalším novým a zároveň jedinečným znakem - jako první evropský sériový model této značky zdobí záď tohoto kompaktního vozu místo loga stylizovaný nápis ŠKODA, který je umístěný uprostřed pátých dveří.

Hledáme nové kolegy do oddělení Technického vývoje ve ŠKODA AUTO. Pojďte se s námi podílet na tvorbě vozů budoucnosti. Plánů máme spousty. Vyberte si pozici podle svých představ na skoda-kariera.cz/vyvoj.

 
Publikováno: 1. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1352 článek mě zaujal 341
Zaujal Vás tento článek?
Ano