asseco Aimtec murr

Otáčení s úchopem Festo

Pro manipulaci s malými předměty (např. lahvičky se vzorky) jsou ideální kompaktní otočné moduly s chapadlem EHMD. Malé rozměry předurčují moduly nejen k automatizaci laboratoří, ale také pro montáž malých dílů, elektroniky, pro potravinářství a nápojovou techniku.

 

Otočné moduly s chapadlem např. v aplikacích pro Life-Science spolehlivě otevírají a zavírají lahvičky se zkušebními vzorky (s obsahem až 15 ml) a používají se i pro úchop a ukládání mikrotitračních destiček. K dalším možnostem využití patří příprava vzorků, jejich analýza nebo zakládání do odstředivky. Modul s lehkostí zvládá také otáčení a úchop při diagnostice in vitro, výzkumu buněk a genomů či testech kvality ve farmacii. V kombinaci s prostorovým portálem se otočné moduly s chapadlem hodí pro manipulační úlohy Pick and Place i pro zjišťování kvality pomocí kamer, čtení čárových kódů nebo potisk etiket.
Libovolné a neomezené otáčení krokovým motorem umožňuje manipulaci s malými předměty v nejrůznějších úlohách. Otočné moduly s chapadlem EHMD se dodávají ve dvou variantách: s elektrickým otáčením a elektrickým nebo pneumatickým úchopem.

Praktická výbava
Volitelný modul v ose Z vyrovnává během otáčení např. stoupání závitu víčka až o 10 mm, proto v tomto směru není nutný žádný pohon. Otáčení je tak rychlejší a je vhodné pro různé typy víček s odlišným stoupáním závitu. Otočný modul s chapadlem se společně s ovladačem motoru CMMO velmi snadno integruje do nejrůznějších zařízení. S nástrojem Festo Configuration Tool FCT se nastavení stává hračkou jak pro polohování, tak pro regulaci síly.

www.festo.cz

 
Publikováno: 1. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1316 článek mě zaujal 312
Zaujal Vás tento článek?
Ano