asseco Aimtec murr

Eurazio story

V září letošního roku otevřela firma 4iSP v moderním areálu nedaleko dálnice D1 v Modleticích u Prahy svou chloubu: Eurazio Center - největší prodejní showroom laserů a CNC strojů v Evropě.

 

Unikátní centrum nabízí nejmodernější lasery, frézky a další CNC stroje, které jsou připraveny pro předvedení a zároveň i na vyzkoušení. Zákazník si tak může otestovat svůj výrobní proces s vlastním materiálem přímo na daném stroji. Příprava a výstavba projektu zabrala tři roky a investice přesáhla částku 10 mil. eur. Další náklady jsou ve strojích, a významnou část tvoří i investice do evropského marketingu, na který hodlá během příštího roku 4iSP vynaložit zhruba 60 mil. Kč.
„U strojů, jejichž cena se často pohybuje v řádech milionů až desítek milionů korun, už nestačí jen obrázek v katalogu či tabulka s technickými parametry. Firma ročně prodá kolem 15 až 20 velkých laserů a zhruba 200 malých. Dříve vozila zákazníky přímo k čínskému výrobci, aby si stroje prohlédli, a přestože úspěšnost byla téměř stoprocentní, bylo to daleko,“ komentuje jednatel společnosti Petr Tůma důvody, které vedly k velkorysé investici do showroomu Eurazio Center, jehož název odkazuje na stroje evropské a asijské provenience.
„Přeprava strojů z Číny trvá asi šest týdnů, výroba také šest, tedy tři měsíce dohromady, ale teď jsme u vybraných typů strojů schopni dodací lhůtu zkrátit na 14 dní. Tělo stroje tu je totiž skladem a menší komponenty se dají poslat letadlem nebo objednat z evropských výroben. Středisko poskytuje i zázemí pro zakázkové úpravy strojů, kvalitní servis či harmonizaci dovozových strojů s českými bezpečnostními normami. Trvale je k dispozici cca 80 strojů nejrůznějších typů, pokud není část k dispozici na nějakém veletrhu. Pro zákazníky, jejichž aplikace vyžaduje delší přítomnost, je připravena i ubytovací sekce, kde přímo v rámci nové budovy rádi poskytneme ubytování s tím, že vyzvednutí na letišti či nádraží je samozřejmostí," dodává Petr Tůma.

 
Publikováno: 1. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1467 článek mě zaujal 307
Zaujal Vás tento článek?
Ano