asseco Aimtec murr

Lenovo přejmenuje své prémiové modelové řady

Na nedávné tiskové konferenci představila společnost Lenovo nejen novinky v podobě nové generace flexibilních notebooků, ale také plánovanou obměnu v řazení svých produktů. V nových modelech s zaměřila na prémiový segment Yoga a na výkonné ThinkPady pro firemní klienty. 

 

Mezi prvními novinkami představili zástupci Lenova druhou generaci notebooku Yoga Book C930, který váží pouhých 799 g a jeho profil je jen 9,9 mm. Srdcem zařízení je nejnovější výkonný procesor Intel Core i5, 4 GB RAM a 256GB SSD disk s možností rozšíření paměti až na 512 GB.
Notebook lze využívat jako několik zařízení (výkonný notebook, multimediální tablet, čtečku knih nebo jako poznámkový blok a grafický tablet). Kromě primárního 10,8palcového QHD displeje je v místě, kde se normálně nachází klávesnice, druhý displej s technologií e-ink. Tento druhý displej lze vmžiku změnit na dynamickou klávesnici, čtečku e-knih nebo digitální papír, k čemuž slouží pero (Precision Pen), disponující přes čtyřmi tisíci úrovněmi přítlaku na vyjádření grafické kresby či psaní poznámek. Zajímavostí notebooku je i jeho nízká spotřeba energie. Na jedno nabití vydrží v nepřetržitém provozu 9 h a v režimu čtečky až 14 h.

Flexibilní rodina Yoga
Mezi další prezentované novinky patřily flexibilní notebooky: výkonný Yoga 530 v elegantním provedení, přizpůsobitelný model Yoga 730, lehký Yoga S730 s hmotností jen 1,1 kg a model Yoga 930 pro náročné aplikace.
U modelu Yoga 530 lze pro maximální výkon volit mezi novou (8.) generací procesorů Intel Core a procesory AMD Ryzen. Prémiovost doplňuje širokoúhlý 14" FHD displej s úzkými rámečky a nový systém reproduktorů Dolby Atmos Premium. Model Yoga 730 je osazen nejnovější generací procesorů Intel Core i7, až 1 TB úložištěm a dotykovou obrazovkou s podporou elektronického pera. U tohoto modelu lze zvolit 4K displej s technologií IPS. Lehký model s elegantním designem Yoga S730 disponuje hmotností jen 1,1 kg a tloušťkou 11,9 mm. Flexibilitu zajišťuje možnost rozevření až 180° a 12hodinová výdrž baterie. Výkonný model Yoga C930 přináší pro náročné aplikace v tenkém a odolném těle procesory Intel Core 8. generace, 16GB operační paměť a nový systém reproduktorů Dolby Atmos v otočném kloubu notebooku.

Nejvýkonnější pracovní ThinkPad
Modely značky ThinkPad jsou na trhu již 26 let. Novinky P1 a X1 Extreme jsou určeny zejména pro firemní segment. První z modelů ThinkPad P1 je nejtenčí (jen 18 mm) a nejlehčí (1,7 kg) pracovní stanice disponující vysokým výkonem i pro náročné grafické programy. Je osazena 8. generací procesorů Intel Xeon a Intel Core s možností přetaktování až na 4,4 GHz, operační pamětí 64 GB a grafickou kartou Nvidia Quadro P2000.  
Dosud nejvýkonnější zařízení v dané kategorii je ThinkPad X1 Extreme, který může disponovat procesory až Intel Core i9. Sekundovat mu budou grafická karta Nvidia GeForce 1050 Ti maxQ a 64 GB RAM. Důležité jsou jeho prvky zabezpečení dat, jako jsou čtečka otisků prstů, dva rychlé M.2 SSD disky s možností zrcadlení a čip dTPM 2.0 pro šifrování dat. Integrovaná baterie vydrží až 15 h provozu.  

Plánována změna
Jak sdělil Petr Kheil, generální ředitel společnosti Lenovo pro ČR a SR, plánuje firma obměnu v řazení produktů, zejména značky Yoga, do jednotlivých modelových skupin. Značka Yoga, která se zrodila před 6 lety, byla profilována do prémiového segmentu a charakterizovaná zejména překlápěcí konstrukcí. Po změně řazení do nových skupin nebudou modely Yoga pouze konvertibilní, ale i tradičního provedení, ale vždy půjde o prémiové modely s exkluzivní výbavou pro náročné zákazníky. Nové značení se bude zavádět postupně s tím, že současné modely se budou prodávat s dosavadním pojmenováním. Podle nového řazení se produktové novinky budou řadit do jednotlivých skupin takto: Série L - počítače s lehkým provedením, série S - ultralehké počítače, série C - konvertibilní a otočné notebooky a série D - notebooky s konstrukcí 2 v 1.

/pk/

 
Publikováno: 1. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1248 článek mě zaujal 314
Zaujal Vás tento článek?
Ano