asseco Aimtec murr

Nové konektory a odolné etikety pro průmysl

Plastové prvky usnadňují práci návrhářům i elektrotechnikům a díky parametrům daným materiálovým složením propůjčujícím jim speciální vlastnosti nacházejí uplatnění i tam, kde je vyžadována vysoká odolnost vůči působení drsného okolního prostředí.

 

Německá společnost TE Connectivity vyvinula kruhové plastové signálové a napájecí konektory (CPC - Circular Plastic Connectors) jako standardní a spolehlivé řešení kabeláže vhodné pro různé aplikace. Konektory jsou certifikovány UL a splňují kritéria CSA (LR 7189) Ministerstva obrany USA.

Konektory pro signál i napájení
Jak uvedl produktový manažer TE Connectivity Wenbo Zhou, tyto konstrukční prvky získávají na trhu stále větší popularitu tím, že zkracují dobu instalace a zároveň splňují náročné požadavky na úsporu místa. Díky své kruhové konfiguraci nabízejí designérům a montérům CPC kabelových sestav efektivní využití prostoru při instalaci v objektech. Možnosti zahrnují montáž na panel, volné zavěšení a kabeláž na desce. Pouzdro zásuvky a konektoru přijímá signální kontakty typu III+ nebo signály velikosti 20, a pracuje s napájecími kontakty typu XII nebo kontakty AMP Powerband (velikost 8).
Skříně jsou dodávány v šesti řadách, které jsou navrženy pro standardní a vysoce husté signály, nabíjení proudem až 50 A na jeden kontakt a kombinace signálu a napájení ve stejném krytu. V několika konfiguracích je nabízeno těsnění IP67. Řada CPC obsahuje příslušenství pro dokončení procesu sestavování kabelů nebo panelů, jako jsou kabelové svorky a botky, uzávěry a zástrčky s uzávěry.

Odolné samolepicí štítky pro extrémní podmínky
Robustní plastové konektory nejsou jedinou novinkou TE pro průmyslové prostředí. Firma představila nedávno i nové samolaminační etikety PVF s nízkým rizikem požáru a odolností proti chemikáliím. Jsou vhodné pro použití v aplikacích, kde dochází k extrémním teplotám. Plastové etikety, určené především pro sektory obrany a leteckého průmyslu, spolehlivě fungují v rozmezí od -40 do +107 °C, což je ideální např. pro identifikaci drátů a kabelů v prostředí, kde se teploty často velmi liší, jako např. během letů.
PVF etiketovací fólie je průsvitný polyvinylfluoridový film pro termotransferové značení s permanentní akrylovou adhezivní vrstvou. Fólie je určená pro značení drátů a kabelů, které vyžadují samozhášecí vlastnosti polyvinylfluoridu. Etikety jsou opatřeny bílou potiskovou oblastí, která je při značení aplikována s průsvitnou částí štítku. Tato „samoluminiscenční" funkce chrání vytištěnou plochu před působením oleje, rozpouštědel, vody a proti oděru. Díky tomu jsou etikety vhodné pro použití v drsných prostředích, stejně jako v elektrotechnice a elektronice. Podle výrobce nabízejí PVF štítky také vynikající odolnost proti UV záření a vykazují vysoký stupeň odolnosti proti stárnutí. Jsou dodávány se štěrbinovou vložkou pro snadné rozpoznání tiskárnou a mají vynikající vnímavost inkoustu. Mohou být natištěny jak s čárovými, tak s alfanumerickými kódy.
Samolepicí PVF etikety mají nízkoprofilový design, který je vhodný pro balení na tenké drátěné měrky a jsou přizpůsobivé k okrouhlým, nepravidelným nebo ohebným povrchům.

 
Publikováno: 1. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1305 článek mě zaujal 305
Zaujal Vás tento článek?
Ano