asseco Aimtec murr

Akvárium se stará o rybičky samo

Malá arménská firma Bluenero přišla s projektem v podobě inteligentního akvária. Je určeno hlavně lidem, kteří mají rádi moderní technologie a také (akvarijní) rybičky, ale starost o ně jim připadá příliš náročná.

 
Tu by mělo za ně převzít „automatizované“ akvárium navržené tak, aby vyhovovalo jak potřebám sladkovodních, tak i mořských ryb. Je vybaveno řadou funkcí, že nejen samo nakrmí rybičky, ale dokáže se postarat i o jejich komfort v pečlivě udržovaném prostředí. Do zásobníku lze uložit suché krmivo až na týden, z něhož pak podle předem nastaveného rozvrhu podavač automaticky rybičky zásobuje potravou. Automatický systém, který lze ovládat s mobilním telefonem přes Wi-Fi nebo Bluetooth, se stará o udržování správné teploty vody, sleduje její kvalitu i pH, a také hladinu. Čistotu má na starosti automatická 7stupňová filtrační jednotka s velmi nízkou hladinou hluku. Majitel se pak už může jen kochat pozorováním rybiček, a to i na dálku prostřednictvím integrované HD kamery.
Původní cílovou sumu 25 000 USD (něco přes půl milionu Kč) na odstartování projektu a zahájení výroby se na crowdfundingovém serveru Indiegogo podařilo překročit už měsíc před skončením kampaně. Firma plánuje řadu akvárií různých velikostí (v objemech 30, 60, 100 a 135 l) a cenách od 200 do 750 USD (ca 4300-16 400 Kč).
 
Publikováno: 1. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1789 článek mě zaujal 389
Zaujal Vás tento článek?
Ano