asseco Aimtec murr

Vysoce přesná 5stranná výroba velkých obrobků

Nejnovější dvouosé obráběcí centrum Okuma MCR-S (Super) splňuje náročné požadavky automobilového průmyslu. Při výrobě karoserií potřebují výrobci lisovací nástroje, které musí dosahovat nejen výjimečné rozměrové přesnosti, ale i povrchů nejvyšší kvality. Ve stroji je rovněž zakomponována jednotka aditivní výroby pro rozšíření možného nasazení stroje.

 

Velkou tuhost a úzké tolerance zaručuje obráběcímu centru MCR-S dvojitá sloupová struktura z pevné litiny doplněná o inteligentní funkci Okuma Thermo-Friendly Concept, která zabraňuje vlivu nestálých okolních teplotních poměrů a kompenzuje teplotní deformace. To je zvlášť důležité právě při výrobě lisovacích zařízení, protože proces obrábění může trvat dny nebo dokonce týdny, což ho činí citlivým na změny teploty. Úhlově nastavitelný obrazový snímač se natáčí s ohledem na úhel nastavení  nástroje, umožňuje velmi přesná měření polohy jeho břitu a zlepšuje přesnost odměřování. Snímač také pomáhá zajistit dokumentování průběhu měření záznamem pořízených snímků.

Ekonomické vytváření dokonalých ploch
Funkce Okuma Premium Solution Hyper-Surface eliminuje nákladnou potřebu ruční úpravy vytvářením ploch, které jsou tak okamžitě připravené k použití. Dosahuje vynikajících vlastností povrchu tím, že automaticky zjišťuje odchylky v obráběcích datech výstupu CAM a opravuje je na CNC při zachování požadované přesnosti tvaru. Tím se také zvyšuje produktivita, neboť výrobní čas se zkracuje.
Pro nákladově efektivní výrobu zvýšila Okuma produktivitu MCR-S zkrácením doby cyklu. Stroj má při frézování vysoký řezný výkon s velkou kapacitou odstraňování třísek až 710 cm3/min. K jeho produktivitě významně přispívá i vysoká hodnota řezného  posuvu 20 m/min pro osy X a Y a 10 m/min pro osu Z. Aplikace inteligentní  funkce SERVONAVI autonomně maximalizuje zrychlení stolů podle hmotnosti obrobku. Díky uplatnění těchto technologických řešení lze podle výrobce snížit celkové provozní náklady (TCO) na minimum.

Kombinace aditivní a subtraktivní technologie
Pro vysoce náročnou výrobu je obráběcí centrum vybaveno laserem. Umožňuje aditivní výrobu pomocí laserového nanášení (LMD). V jednom stroji jsou tak kombinovány metody subtraktivní a aditivní výroby, což umožňuje výrobcům nejen vyrábět velmi složité součásti, ale také např. opravovat vadné kusy. Laser může být také použit i pro povrchové úpravy, jako je laserové vytvrzení. To také zvyšuje produktivitu, protože odpadá nutnost provádět dodatečná nastavení na různých strojích.

/os/

 
Publikováno: 29. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1397 článek mě zaujal 345
Zaujal Vás tento článek?
Ano