asseco Aimtec murr

Vertikální 5osé simultánní obrábění

Jelikož vertikální frézovací stroje pro simultánní 5osé obrábění umožňují při kompaktní konstrukci a malých požadavcích na instalační plochu obrábět i velké polotovary, přichází společnost Emco s rozšířením svého sortimentu o nový stroj Umill 750 s délkou osy X 750 mm.

 

Nové kompaktní centrum UMILL 750, které je vybaveno nejnovější řídicí technikou, umožňuje vysoce přesné simultánní 5osé obrábění na jedno upnutí. Vyznačuje se chytrou architekturou konstrukce, která je tvořena kombinací litiny a svařované oceli při zajištění maximální stability a tepelné symetrie. Velké posuvy (osa X 750 mm, osa Y 610 mm a osa Z 500 mm) s válečkovými vedeními 45 mm v osách X a Y a s přímo poháněnou osou Z umožňují frézovat polotovary s maximálními rozměry 530 x 530 x 417 mm, a díky čelnímu suportu je možné obrábět polotovary o hmotnosti až 400 kg bez ztráty výkonu. Všechny osy mají přímý měřicí systém pro dosažení perfektních výsledků.
Pracovní plocha stroje je bohatě dimenzovaná, navíc může být fréza volitelně vybavena automatickými dveřmi pro integraci inteligentního automatizačního systému, článkovým nebo hrablovým dopravníkem třísek či systémem pro splachování třísek.
Základní konfigurace frézy UMILL 750 zahrnuje vodou chlazený motor vřetene s maximální rychlostí 15 000 ot./min. Zásobník pro 40 nástrojů umožňuje realizovat i složité operace velmi efektivně. Volitelně lze zásobník zvětšit až na 60 nástrojů. Na přání lze centrum vybavit řídicími systémy Siemens (Sinumerik 840D sl) nebo Heidenhain (TNC640) s ergonomicky uspořádaným ovládacím panelem, který lze naklápět a otáčet.
Pro konektivitu a propojení v prostředí strojírenské výroby je k dispozici digitální asistent emcoNNECT, který umožňuje kompletní integraci zakázkových a systémově specifických aplikací v řízení obráběcích strojů a výrobních procesů. Zatím je emcoNNECT standardní výbavou pro stroje s řídicími systémy Sinumerik 840D sl, později bude dostupný i pro Heidenhain a Fanuc.
Hardware digitálního asistenta se skládá z 22" dotykového panelu a průmyslového PC. Dostupné aplikace se postupně rozšiřují, ale nyní je možné stáhnout např. aplikaci Shopfloor Data, která slouží pro sběr dat o stroji a jeho provozu.  

/pk/

 
Publikováno: 29. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1352 článek mě zaujal 330
Zaujal Vás tento článek?
Ano