asseco Aimtec murr

V Česku přibývá evropsky certifikovaných logistiků

Prvních sedm absolventů magisterského studijního programu Logistika získalo na českobudějovické Vysoké škole technické a ekonomické (VŠTE) certifikáty Evropské logistické asociace (ELA).

 

Jihočeská Technika je první veřejnou vysokou školou v ČR, která je může udělovat, neboť letos získala prestižní akreditaci Evropské certifikační rady pro logistiku (ECBL).
Mezinárodní logistický certifikát EJLog (European Junior Logistician) dokládá jejich vzdělání a může jim také pomoci při hledání zaměstnání v Evropě i některých dalších zemích mimo ní. Zaměstnavatelům totiž zaručuje jejich odborné znalosti v logistice a schopnost využívat je v mezinárodním prostředí. Počet certifikovaných logistiků přitom není v Česku vysoký a nedosahuje ani stovky lidí. To je pod průměrem evropských zemí, jako je Švýcarsko, Nizozemí a Velká Británie.
Magisterský studijní program Logistika je na VŠTE koncipován jako profesně zaměřený a působí na něm přes 170 posluchačů. Předchází mu bakalářský program Technologie dopravy a přepravy, na němž je zapsáno přes 710 studentů.
„O vystavení certifikátu a používání titulu EJLog může prostřednictvím školy požádat Evropskou logistickou asociaci každý náš absolvent studijního programu Logistika. Díky akreditaci studijního programu, absolventi získali mezinárodní certifikát bez dodatečných zkoušek,“ vysvětlil docent Rudolf Kampf, garant studijního programu Logistika.
„Certifikát mi umožní doložit, že na své pracovní pozici mám odpovídající odborné kompetence, které jsou v souladu s evropskými standardy,“ říká Martin Komorný, manažer skladu a distribuce pivovaru Budějovický Budvar, jeden ze sedmi absolventů školy, kteří tuto možnost využili.
/zz/

Mezinárodně uznávanou certifikaci logistiků nabízí v ČR také firemní univerzita - Škoda Auto Vysoká škola, která úspěšně prošla akreditačním procesem Evropské logistické asociace. V loňském roce získala tuto akreditaci pro bakalářský obor Podniková ekonomika a řízení povozu, logistiky a kvality a navazující magisterský obor Podniková ekonomika a management provozu.

 
Publikováno: 30. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1536 článek mě zaujal 312
Zaujal Vás tento článek?
Ano