asseco Aimtec murr

Logistici se školí pomocí 3D technologií a VR

Specialisté z Fraunhoferova institutu ve spolupráci s firmou DB Schenker vyvinuli unikátní výukový program pro interní vzdělávání zaměstnanců se zaměřením na balicí a vychystávací procesy.  

 

Výukový program, který již využívají zaměstnanci logistického centra DB Schenker v Lipsku, obsahuje šest scénářů, v nichž si účastníci projdou vybrané logistické procesy. V současné době se připravuje verze pro virtuální realitu (VR). Zaměstnanci firmy si mohou nasadit 3D brýle a vstoupit do virtuálního světa, kde budou interagovat s okolím a tím pádem se učit i složitější úkoly. Díky tomu si snáze zvyknou na přechod z virtuálního prostředí do běžného provozu.
Tato technologie umožňuje zaměstnancům si dopodrobna vyzkoušet logistické procesy, které jsou nyní ve vývojové fázi ještě před jejich dokončením. Virtuální prostředí navíc kromě toho zvyšuje efektivitu, kvalitu i rychlost zácviku.
„Během naší spolupráce s Fraunhoferovým institutem jsme společně vyvinuli celou řadu logistických a přepravních řešení. Tento výukový program je naším dalším počinem na cestě k digitalizaci logistických procesů,“ řekl Erik Wirsing, viceprezident globálních inovací společnosti Schenker AG.

 
Publikováno: 30. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1613 článek mě zaujal 354
Zaujal Vás tento článek?
Ano