asseco Aimtec murr

Kapalinou chlazené rychlonabíječky od protinožců

Na podzemním parkovišti jednoho z největších nákupních center v Budapešti nainstalovala maďarská firma NKM Mobilitas první elektronicky poháněnou rychlonabíječku pro elektrická vozidla od protinožců.

 

Jde o jedno z prvních referenčních řešení australské společnosti Tritium zaměřující se na infrastrukturu pro nabíjení elektrických vozidel na evropském kontinentu. Rychlá nabíječka Veefil-RT 50kW DC je schopna dodat energii za pouhých 30 minut pro dojezd až 125 km. Vybavena je konektory CHAdeMO a CCS, obsahuje přehledné snadno použitelné uživatelské rozhraní i integrované osvětlení. Díky kompaktnímu řešení potřebuje jen minimální prostorové nároky a umožňuje instalaci mezi dvěma parkovacími místy, aniž by bylo nutné obětovat cenný parkovací prostor. K atraktivním charakteristikám nabíječky patří i unikátní technologie kapalinového chlazení, umožňující velmi tichý provoz, který je žádoucí na veřejných místech.
NKM Mobilitas objednala prvních 12 rychlonabíjecích stanic Veefil-RT 50kW DC jako součást nové rozsáhlé sítě nabíjení elektrických vozidel, kterou nyní buduje v Maďarsku. Loni zas firma Stromnetz Hamburg objednala 52 menších dobíjecích stanic Veefill-UT. Společnost Ionity od australského výrobce pořídila prvních 12 vysokovýkonných nabíjecích stanic HPC Tritium o výkonu 350 kW, které rozšíří infrastrukturu pro elektromobily na stanicích Tank & Rast po obou stranách dálnice A61 v Německu. Tyto nabíječky, které jsou schopny na 5 minut dobít elektromobil na 150 km jízdy, tvoří součást plánované celoevropské sítě (cca 400 HPC stanic), jenž mají zajistit řidičům elektromobilů nabíjení každých 120 km. Jejich silnou stránkou jsou kompaktní rozměry o 50-75 % menší ve srovnání s ostatními rychlonabíjecími stanicemi této kategorie.

 
Publikováno: 30. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1329 článek mě zaujal 332
Zaujal Vás tento článek?
Ano