asseco Aimtec murr

Simultánní obrábění se šesti vřeteny

Německý výrobce obráběcích strojů Index získal ocenění MM-Innovations-Award 2018 za svůj vícevřetenový automatický soustruh s funkcí stroje swiss-type.

 
Novinka s označením INDEX MS22-L firmy Index-Werke zaujala na posledním veletrhu AMB ve Stuttgartu inovacemi v oblasti obrábění kovů a podpůrných technologií v kategorii obráběcích strojů.
Tento vícevřetenový automatický soustruh jako první svého druhu na světě umožňuje obrábění dlouhých soustružených dílů současně se šesti vřeteny a dvěma nosiči nástrojů na každé vřetenové ložisko. Kromě toho je možné otáčení a obrábění na zadním konci pomocí otočného synchronního vřetena. Použití poháněných nástrojů také umožňuje operace vrtání a frézování.
Vysoce produktivní řešení zaručuje výrazné úspory instalačního a obslužného personálu, ale i chladicích systémů, manipulačních systémů a dopravníků třísek.
Soustruh nabízí největší výhody výrobcům sériových dílů, jako jsou vstřikovací systémy pro spalovací motory, trysky a písty v oblasti fluidních technologií. Další oblastí použití je výroba hřídelí a os používaných v elektrických pohonech. Tato koncepce také otevírá nové výrobní možnosti i pro precizní obrobky ve zdravotnickém segmentu.
 
Publikováno: 27. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1485 článek mě zaujal 301
Zaujal Vás tento článek?
Ano