asseco Aimtec murr

Na scénu nastupuje nový Mastercam

Vývojářská firma CNC Software uvedla novou edici populárního CAD/CAM softwaru Mastercam. Byla vyvinuta se zaměřením na zjednodušení výrobního procesu od nastavení pracovních úloh až po dokončení úkolu.

 

Jak zdůrazňuje výrobce, Mastercam 2019 zvyšuje produktivitu obrábění a snižuje celkové výrobní náklady díky novým funkcím automatizace 2osého až víceosého frézování, vylepšením CAD modelování, rozšířeným 3D nástrojům, zrychlenému dokončování a rozšířením soustružnicko-frézovacích funkcí.

CNC programování
Nový software zvyšuje produktivitu a efektivitu programování při současném snížení celkových výrobních nákladů díky řadě automatizovaných vylepšení 2D až 5osých drah nástrojů. Rekonstruované strategie zkosení a děrování a nové odstraňování otřepů Multiaxis nabízejí nové úrovně časově úsporné automatizace a jednoduchosti. Inovované strategie frézovacích nástrojů, jako je např. vysokorychlostní nástrojová dráha Equal Chopper, zajišťují vysoký výkon obrábění i vylepšení povrchové úpravy. Nově je v obsahu i doplňková podpora metody Sandvik PrimeTurning, vylepšené drážkování, posuv tyčí a další funkce pro soustružení a obrábění.
Mastercam 2019 zvyšuje efektivitu a snižuje dobu nastavení práce a přípravu potřebnou pro obrábění a programování dílů. To zahrnuje vylepšenou funkčnost CAD a podporu importu 3D modelů, vylepšené nástroje pro přípravu součástí, další funkce PowerSurface a rozšířenou podporu technologie založené na definici modelu.
Se zlepšením dráhy nástroje a simulace stroje, grafiky nástrojové dráhy a dalších nástrojů pro ověřování a analýzu poskytuje Mastercam 2019 větší jistotu programování a umožňuje lepší a informovanější rozhodnutí před samotným spuštěním úlohy. Mezi vylepšení patří podpora blokového vrtání více děr současně a lepší kontrola osy v simulaci, což umožňuje kontrolovat omezení stroje nebo provést kontrolu kolize.

Podpora nástrojů a řízení úloh
Rozšířená knihovna digitálních nástrojů Mastercam poskytuje přesné 3D modely sestav s přístupem k nejnovější technologii řezných nástrojů a aktualizací pro platformy Sandvik CoroPlus a MachiningCloud. Nová verze také rozšiřuje zrychlené dokončení s podporou kuželových a čočkových nástrojů s cílem dosáhnout 75% zlepšení času cyklu pro dokončovací operace s vynikající kvalitou povrchu.

Mastercam rovněž zlepšuje dokumentaci a správu pracovních míst. Zároveň pomáhá řešit procesy týkající se kvality a certifikace.

 
Publikováno: 27. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1328 článek mě zaujal 278
Zaujal Vás tento článek?
Ano