asseco Aimtec murr

Těžká váha pro skutečně velké kusy

Okuma vyvinula velký 2sedlový CNC soustruh se dvěma revolverovými hlavami pro rozměrné součásti s obtížně obrobitelnými prvky používané v těžkém průmyslu. Novinka SIMULTURN LU7000EX nabízí bohatě dimenzovaný pracovní prostor pro obrábění dlouhých součástí o Ø až 900 mm.

 

Nový 4osý soustruh Okuma LU7000 EX, který se představil na posledním veletrhu JIMPTOF v Tokiu, je vybaven vysoce výkonným vřetenem a umožňuje zpracování velkých obrobků. Nabízí maximální produktivitu a vynikající přesnost rozměrů. Díky variabilitě provedení stroje a široké nabídce příslušenství může být přizpůsoben individuálním požadavkům, takže je vhodný pro velké množství aplikací.

Vysoký řezný výkon
Stroj byl vyvinut se zaměřením na produktivitu, proto je vybaven dvěma revolverovými hlavami, které lze využit současně. Jako první výrobce v této třídě strojů nabízí také poháněné nástroje, které umožňují vysoké úběry materiálu (až 120 cm3/min). Pro ideální podmínky soustružení si zákazníci mohou vybrat z různých provedení hlavních vřeten s vrtáním od průměru 200 mm a maximálními otáčkami 1500 min-1 až do průměru vrtáni 560 mm s maximálními otáčkami 350 min-1.
Svůj skutečný potenciál odhaluje nový soustruh zvláště při obrábění velkých a těžkých obrobků o Ø až 900 mm. Stroj je vyráběn v délkách lože 2, 3 a 4 m a umožňuje tak obrábět i velmi dlouhé části, samohybný koník usnadňuje ustavení dlouhých obrobků. Ani obtížně obrobitelné materiály nepředstavují pro tyto stroje žádný problém. Tyto specifikace činí LU7000 EX ideální volbou např. pro výrobu masivních dílů zařízení ropného a plynárenského průmyslu.

Zaostřeno na přesnost
Při návrhu LU7000 EX se výrobce soustředil na dosažení vysoké rozměrové přesnosti. Přispívají k tomu především vysoká konstrukční tuhost soustruhu, ale i technologie Okuma Thermo-Friendly Concept, která zabraňuje vytváření a šíření nadměrného tepla během řezného procesu. Tím, že stroj zjišťuje změny tepoty a kompenzuje tepelné deformace, lze předejít nepřesnostem způsobenými teplotními změnami. Kromě toho přizpůsobuje aplikace Machining Navi T-g při řezání závitů rychlost vřetene a posuvu tak, aby se automaticky eliminovalo chvění při řezu a zvýšila se jakost opracování závitu.

/OA/

 
Publikováno: 27. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1249 článek mě zaujal 303
Zaujal Vás tento článek?
Ano