asseco Aimtec murr

Bezpečnostní relé a nouzová tlačítka

Optimální ochrana pro člověka a stroj je důležitá. Proto je bezpečnostní technika ve výrobě strojů a zařízení v kurzu. Společnost Murrelektronik nabízí bezpečnostní relé MIRO SAFE+ a tlačítka pro Nouzové zastavení a Reset, která jsou tím pravým řešením pro dosažení vysokých bezpečnostních standardů až po Performance Level e podle EN 13849-1.

 

Bezpečnostní relé MIRO SAFE+ jsou velmi výkonná. MIRO SAFE+ Switch H L 24 se např. může pochlubit univerzálními vlastnostmi: Tento modul je vhodný pro aplikace nouzového zastavení, bezpečnostních dveří, světelných závor a elektromagnetických spínačů. Disponuje třemi spínacími a jedním rozpínacím kontaktem. Lze jej používat v provedení se sledováním tlačítka start i bez sledování.
MIRO SAFE+ Switch H 48-230 je univerzální s širokonapěťovým vstupem. Toto bezpečnostní relépro aplikace se 48... 230 V AC (i pro americký trh) je vhodné pro monitorování nouzového zastavení a bezpečnostních dveří se sledováním tlačítka start i bez sledování.
Úkoly časového managementu přebírá MIRO SAFE+ T 1 24. Tento modul je ideální, pokud je v aplikaci kromě nezpožděných kontaktů nutný také zpožděný kontakt. Individuálně lze nastavit zpoždění až 30 sekund. Kromě toho je toto relé s šířkou pouhých 22,5 mm mimořádně kompaktní. MIRO SAFE+ T 2 24 má dva kontakty s časovým zpožděním a konstrukční šířku 45 mm.
MIRO SAFE+ Switch ECOA 24 je navržen minimalisticky pro použití v aplikacích bezpečnostních dveří, nouzového zastavení a světelných závor. Jde o skvělou alternativu, pokud není nutné sledované tlačítko start.
Výhody bezpečnostních relé řady MIRO SAFE+ jsou: jednoznačné přiřazení díky označovacím štítkům, LED indikátory stavu na přední straně relé, flexibilní možnosti využití díky odpojitelné detekci zkratu mezi kanály, rychlé připojení se zásuvnými pružinovými spojkami v technologii rychlého připojení a kódovací prvky, které zajišťují, aby se svorky nezaměnili.

 

Pestrobarevné světelné efekty
Tlačítka pro Nouzové zastavení a Reset se integrují do elektronických instalací prostřednictvím předmontovaných standardních vedení M12. Jde o řešení, které šetří čas a vylučuje riziko chyb v zapojení.
Díky systému „Plug & Play“ jsou ovládací přístroje okamžitě integrovány do strojů a zařízení. Takové řešení je žádané především v oblastech, kde se umísťují jednotlivé ovládací a sdělovací přístroje na decentralizovaných pozicích, např. na bezpečnostních plotech nebo na výrobních pracovištích. Varianty s velmi kompaktní konstrukční šířkou 42 mm se perfektně hodí pro připojení na standardní hliníkové profily.
Tlačítko Nouzového zastavení je k dispozici také se světelným tlačítkem Reset v jednom pouzdře. Tuto variantu lze integrovat do instalace např. tak, že se tlačítko rozsvítí, jakmile je možné zařízení znovu spustit. V každém balení je obsaženo 5 barevných krytů tlačítek. Díky tomu je možné dosáhnout světelného efektu v různé barvě - podle příslušného využití.

www.murrelektronik.cz

 

 
Publikováno: 27. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1279 článek mě zaujal 291
Zaujal Vás tento článek?
Ano