asseco Aimtec murr

Maximální flexibilita a efektivnost u silových svěráků

Systém nosných čelistí TANDEM TBA-D firmy SCHUNK promění svěráky TANDEM plus na flexibilně použitelné siláky.

 

Poprvé je možné s upínacími vložkami z programu standardních upínacích čelistí SCHUNK pro stacionární upínání obrobků obsáhnout flexibilně všechny upínací rozsahy. Místo mnoha různých speciálních čelistí stačí uživatelům se systémem TANDEM TBA-D už jen několik standardních vložek, které jsou rychle konfigurovatelné. Tím se sníží na minimum jak objem investic, tak i doba pro realizaci vhodného upínacího řešení. Díky standardnímu rozhraní jsou pro upnutí polotovarů a hotových dílů na výběr různé varianty: Čelisti hrubovací, stupňovité, prizmatické nebo měkké, čelisti s axiálním tahem, čelisti s t-drážkou a další. Nosná čelist se na základní čelist svěráku upevní čtyřmi šrouby, čímž je zajištěna maximální tuhost. Díky jemnému ozubení lze její pozici flexibilně upravovat v několika jednoduchých krocích. TANDEM TBA-D je k dispozici ve třech velikostech pro upínací rozsah od 8 do 70 mm, 18 až 120 mm, případně 30 až 200 mm. Je vhodný jak k vnitřnímu, tak i vnějšímu upínání na svěrácích TANDEM plus ve velikostech 100, 160 a 250.

Vysoká upínací síla a opakovatelná přesnost  
Silové svěráky TANDEM plus vyvíjí na malém prostoru enormní síly. Jejich jednodílné, tuhé základní tělo, klínová kinematika a dlouhá broušená vedení čelistí zajišťují koncentrované upínací síly až 55 kN. Zároveň zaručují výbornou opakovatelnou přesnost až 0,01 mm. Tím jsou ideální i pro náročné vysokoobjemové frézování s vysokými počty cyklů a minimálními tolerancemi.
Optimalizovaný vnější tvar, stejně jako minimální vůle, předchází hromadění nečistot nebo vnikání třísek a prachu. Speciální lícované šrouby navíc zaručují opakovanou přesnou výměnu. Standardizovaní siláci jsou k dispozici v různých variantách: Ovládané pneumaticky, hydraulicky, pružinou nebo manuálně, ve velikostech mezi 64 a 250 mm, se standardním zdvihem, dlouhým zdvihem nebo jako konzolový upínač s pevnou čelistí. Jsou vhodné jak pro nástavbové čelisti s rozhraním pero-drážka, tak i pro čelisti s jemným ozubením.
Pro snadnou orientaci nabízí SCHUNK na svých stránkách www.schunk.com  bezplatný nástroj Quickfinder, který výrazně zjednoduší vyhledání a výběr vhodného svěráku. Stačí pět kliknutí...  
Základová deska spojí silové svěráky se systémem nulového bodu
Pneumatické silové svěráky TANDEM KSP plus mohou být bezprostředně spojeny s upínacím systémem nulového bodu SCHUNK VERO-S pomocí standardní základové desky.
Manuálně ovládané základové desky ABP-h plus mohou být napájeny stlačeným vzduchem zespodu nebo z boku. Integrovaný ventil pro udržení tlaku zajišťuje bezpečné upnutí obrobku i v případě přerušení dodávky stlačeného vzduchu. Tak mohou být upínací bloky použité na všech 3-, 4- a 5osých strojích. Aktuální tlak se zobrazí na integrovaném manometru.
Základová deska ABP-h plus je k dispozici ve dvou velikostech. Jedna pro TANDEM KSP plus 100 a 160 a stejně tak jedna pro TANDEM KSP plus 250, s připravenými pozicemi pro jeden, dva nebo v případě menších velikostí i pro tři upínací svěráky. Pro maximální flexibilitu mohou být upínače na základové desce v případě potřeby otočeny o 90°. Středění svěráků zajišťují lícované šrouby pro KSP plus.

Gabriela Prudilová

 
Publikováno: 27. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1507 článek mě zaujal 346
Zaujal Vás tento článek?
Ano