asseco Aimtec murr

Seco rozšiřuje svůj sortiment břitových destiček

Po představení 13 nových plnoprofilových závitovacích břitových destiček má nyní Seco Tools k dispozici kompletní řadu profilů UNJ a MJ pro vnější i vnitřní závitování. Rozšířen byl i sortiment břitových destiček PCBN.

 

Představené závitovací břitové destičky disponují delší životností a velmi těsnými tolerancemi tvarů profilu, aby s nimi bylo možné dosáhnout vyšší přesnosti závitů v nerezové oceli a žáruvzdorných niklových a titanových slitinách.
Nejvýhodnější je používat nové destičky s držáky pro technologii směrovaného vysokotlakého chlazení Jetstream Tooling, kde držáky přivádějí proud chladiva vysokým tlakem do optimálního místa blízko řezné hrany. To umožňuje odvod a směrování třísek z řezné zóny, navíc nedochází k nebezpečným smotkům třísek. Při závitování v oceli a nerezových ocelích umožňuje lepší kontrola utváření třísky použití o 30 až 60 % vyšší řezné rychlosti bez snížení kvality povrchu závitu.
Břitové destičky s profilem UNJ jsou určeny pro výrobu vnějších či vnitřních palcových závitů, zatímco provedení MJ slouží k obrábění závitů metrické řady.

Nové geometrie břitových destiček PCBN
Do své rozsáhlé nabídky břitových destiček z polykrystalického kubického nitridu bóru (PCBN) přidala společnost Seco třídu v novém formátu a několik nových geometrií. Novinky jsou navrženy pro výkonnější soustružení tvrdých povrchů, rozšiřují třídu houževnatých břitových destiček CH3515, představují novou třídu monolitních břitových destiček CBN150 a laserem generované utvařeče třísek s hladkými tvary bez ostrých hran.
Třída CH3515 nabízí vysokou spolehlivost v náročných řezných podmínkách s těžkými přerušovanými řezy. Nové monolitní břitové destičky třídy CBN150 zajišťují vysokou kvalitu obrobeného povrchu během lehkých přerušovaných i plynulých řezů při soustružení tvrdých materiálů. Díky novým utvařečům třísek s laserově generovanými plynulými tvary jsou nové břitové destičky vhodné zejména při obrábění s přechodem z tvrdého povrchu do měkčího jádra. Ve srovnání se stávajícími konstrukcemi umožňují větší hloubky řezu a vyšší posuv.

Petr Kostolník

 
Publikováno: 27. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1246 článek mě zaujal 293
Zaujal Vás tento článek?
Ano