asseco Aimtec murr

Digitální okno do výroby

Na akci Microsoft Inspiration Forum 2018 představila společnost Merz nový produkt OEE v podobě služby typu SaaS. Služba je určena pro výrobní podniky a přináší okamžitý přehled o výrobě v reálném čase.

 
Při metodicky správném použití pomáhá OEE (Overall Equipment Effectiveness) sledovat a vyhodnocovat základní výrobní klíčový ukazatel výkonnosti, tzv. KPI (Key Performance Indicator). Jde o měřitelné hodnoty, které ukazují: jak efektivně firma dosahuje klíčových cílů, odhaluje skryté kapacity, vyváží toky ve výrobě a sleduje, jak provedené změny ovlivňují efektivitu zařízení. Ukazatel kombinuje tři hlediska: dostupnost zařízení pro výrobu, výkon zařízení a kvalitu výroby na zařízení. Exaktní měření OEE poskytuje přesná a validní data pro každodenní operativní rozhodování výrobních společností.
Měření celkové efektivity výrobních zařízení pomocí tohoto systému je snadné a uživatel nepotřebuje žádné rozsáhlé IT znalosti. Stačí připojit sběrný modul OEE box ke zvolenému výrobnímu zařízení a internetu, přihlásit se do webové aplikace, ověřit identitu sběrného modulu, nastavit základní parametry výroby a začít měřit a sledovat OEE. Ve webovém prohlížeči, mobilním telefonu nebo tabletu se zobrazuje aktuální stav výroby na některém z připravených dashboardů, nebo si uživatel může podle svých preferencí vytvořit vlastní.
S využitím nové služby lze snižovat své náklady, zkracovat neproduktivní časy a pružně reagovat na události ve výrobě. Služba OEE je hrazena jako poplatek na měsíční bázi, takže zákazník získává maximální výkon s minimálními pořizovacími a provozními náklady.
 
Publikováno: 28. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1348 článek mě zaujal 296
Zaujal Vás tento článek?
Ano