asseco Aimtec murr

Vlk v rouše beránčím

Vypadají neškodně, jako dětské vodní stříkací pistolky, ale stát proti nim byste určitě nechtěli. Pod nevinným vzhledem se totiž skrývají vysoce účinné osobní obranné prostředky švýcarské firmy Piexon.

 

Růžová věc, kterou bychom asi zařadili do výbavy panenky Barbie, nese název Guardian Angel III, což staví její určení do zcela jiného světla. Jde o kompaktní obranný prostředek, umožňující dva „výstřely“. Díky použité technologii a účinné látce ve formě tekutiny ji lze použít i uvnitř budov bez rizika kontaminace vnitřního prostředí. Účinný dostřel je 4 m při rozptylu asi 30 cm. Ve srovnání se spreji se vystřelená látka vysokou rychlostí nevychýlí ze svého směru ani např. vlivem větru.
Druhá zbraň v zářivé žluti je vyrobená z plastu odolného proti nárazu i vlhkosti. Jde o profesionální model schopný zpacifikovat i silného útočníka. V pažbě je integrován držák pro taktickou svítilnu a laserový značkovač. Svazek čtyř hlavní slouží i jako zásobník, z něhož nábojky vystřelují dráždivou látku. Dostřel činí až 7 m při rozptylu ca 40 cm. Díky patentované neaerosolové hnací technologii a vystřelené látky gelové konzistence neohrozí její částečky nezúčastněné osoby, protože velmi brzo klesnou k zemi.

 
Publikováno: 28. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1640 článek mě zaujal 375
Zaujal Vás tento článek?
Ano