asseco Aimtec murr

Vysoce výkonný soustruh 3. generace

Nová generace soustruhu Hyperturn 45/G3 společnosti Emco má zcela inovovanou konstrukci lože a sání. Získala větší pracovní prostor, větší oběžné kružnice revolveru a větší zdvih osy Y.

 

Tento vysoce výkonný soustruh však zůstává nadále kompaktní, má větší vzdálenost vřeten (760 mm) pro bezkolizní obrábění se dvěma revolvery. Nabízí rozšířený pracovní prostor s dostatkem místa pro začlenění BMT revolverů v provedení s 12 nebo 16 polohami. Přesné rozhraní umožňuje rychlé přeseřízení stroje a vodou chlazený pohon pro vysoce výkonné frézování komplexních obrobků podává výkon 8 kW, vrtá a frézuje při 12 000 ot/min a nabízí točivý moment 20 Nm.
Kostru stroje tvoří 72stupňová šikmá lože z extrémně pevné ocelové konstrukce, což umožňuje optimální odvod třísek. Použití oceli místo litiny je výhodné z hlediska pevnosti a tepelné stability během fáze zahřívání stroje. Kryty z nerezové oceli v pracovním prostoru zvyšují bezpečnost práce na stroji.

Vřeteno a protivřeteno
Vysoký výkon pohonu vřeten ve spojení s optimálními točivými momenty zaručuje úspornost při obrábění oceli i při vysokorychlostním obrábění hliníku. Integrované motory vřeten v přesných ložiscích umožňují velký rozsah otáček bez radiálního házení. Symetricky umístěné vřeteníky spolu s teplotními čidly na ložiskách a s chlazením kapalinou přinášejí vysokou tepelnou stabilitu. Protivřeteno je umístěno na vlastním valivém vedení s automatickým posuvem v délce až 510 mm. Vyhazovač dílů s kontrolou zdvihu a průtokem chladicí kapaliny zajišťuje bezpečný odvod hotových dílů. Místo plného upínacího válce může být na přání dodán dutý upínací válec s průchodem Ø 45 mm pro vykládku dlouhých hřídelí protivřetenem.
Hyperturn 45/G3 je připraven pro řídicí systém Sinumerik 840Dsl s dotykovým 22" operátorským panelem emcoNNECT. Ten je standardní výbavou všech strojů s řídicím systémem Sinumerik 840D sl. Po dokončení vývoje pro Heidenhain 640 a Fanuc 31i bude přístupný na všech platformách řídicích systémů.

Portálový nakladač
Výkonný portálový nakladač je určen pro automatickou nakládku a vykládku kusových dílů. Soustruh s portálovým nakladačem zajišťuje bezporuchový provoz s velmi krátkou dobou nakládky a vykládky. Ovládání probíhá prostřednictvím řídicího systému. Pro obrábění tyčových materiálů jsou k dispozici podavače krátkých i třímetrových tyčí. Zvláštností portálového nakladače je integrovaná osa B sloužící jako otočná jednotka, která umožňuje šikmé zavedení polotovarů v přípravcích a otáčení současně s posuvem. To znamená téměř neomezenou flexibilitu při manipulaci a zkrácení doby cyklu. Prostřednictvím přídavných zařízení, jako jsou měřicí stanice, které třídí vadné díly, a značicí stanice, je možné enormně snížit výrobní časy.
Flexibilní soustruh HYPERTURN 45/G3 je vhodný pro výrobu v obecném strojírenství, při zakázkové výrobě, v automobilovém průmyslu i pro přesnou výrobu např. v oboru dentální techniky.

 
Publikováno: 31. 3. 2019 | Počet zobrazení: 1261 článek mě zaujal 330
Zaujal Vás tento článek?
Ano