asseco Aimtec murr

Robot pro vstřikovací stroje

Nový lineární robot LRX EasyControl, společnosti KraussMaffei, je vhodný pro všechny běžně dostupné vstřikovací stroje.

 

Kromě komplexních řešení automatizace pro pokročilé plastové komponenty, které převážně převládají v Evropě, se zvyšuje poptávka po jednoduchých aplikacích typu pick-and-place. Proto se firma KraussMaffei Automation rozhodla rozšířit portfolio o efektivní řešení v podobě nového lineárního robota LRX EasyControl.
Koncept nového systému EasyControl je založen na třech různých fázích programování, které jsou vzájemně zaměnitelné. To umožňuje různým výrobcům pracovat flexibilně v jejich preferovaném systému, v závislosti na úrovni jejich zkušeností a na aplikacích. Například v úrovni 1 vede průvodce pick-and-place nezkušené operátory procesem nastavení otázkami a jednoduchými výběrovými poli. Úroveň 2 a 3 už může být naprogramována uživatelem. Grafickým a textovým sekvenčním programováním tyto úrovně nabízejí platformu pro potřeby zkušených provozovatelů vstřikovacích procesů.
Ve srovnání s běžnými řídicími systémy umožňuje EasyControl velmi rychle zahájit automatizaci. Uvedení do provozu zabere podle výrobce až o 30 % méně času ve srovnání s běžným řešením, přičemž přináší také snížení rizika chybného programování a provozu. To pomáhá předcházet poruchám a odstávkám způsobeným kolizí a také znamená celkové zvýšení produktivity. Výhody nové řady LRX EasyControl ocení podle výrobce jak začínající, tak zkušení výrobci vstřikovacích forem.
Nové lineární roboty nabízené v modelech 50 a 100 jsou vhodné pro všechny vstřikovací stroje, nejen od firmy KraussMaffei, ale i od ostatních výrobců.

Petr Sedlický

 
Publikováno: 1. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1330 článek mě zaujal 311
Zaujal Vás tento článek?
Ano