asseco Aimtec murr

VUT má institucionální akreditaci

Vysoké učení technické v Brně se stalo první z technicky zaměřených vysokých škol, která získala tzv. institucionální akreditaci.

 

Pro VUT jde už o druhou nezávislou evaluaci. Loni se škole podařilo získat mezinárodní evaluaci IEP od Asociace evropských univerzit (EUA). „Díky institucionální akreditaci můžeme operativně reagovat na potřeby praxe, což je obzvlášť důležité v rychle se měnicí oblasti techniky. Na druhou stranu nám to přináší i zvýšení vnitřní administrativy,“ komentoval významný milník rektor VUT Petr Štěpánek.
Brněnská technická univerzita připravovala potřebné podklady téměř rok, samotnou žádost o institucionální akreditaci pak podala v červenci loňského roku a stanovisko Národního akreditačního úřadu získala 24. ledna. Institucionální akreditace opravňuje VUT, aby samo schvalovalo své studijní programy v celkem sedmi oblastech vzdělávání. Univerzita tak získává možnost slučovat stávající studijní obory do obecnějších studijních programů, které pak budou mít jednotlivé specializace.
Na diplomech absolventů se bude nově uvádět jen samotný studijní program. Cílem školy je postupné zjednodušení struktury studia, a tím budou mít absolventi možnost všeobecného uplatnění ve více směrech.

Foto: VUT

 
Publikováno: 29. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1174 článek mě zaujal 277
Zaujal Vás tento článek?
Ano