asseco Aimtec murr

Zájem o obráběcí novinky předčil očekávání

Jihočeský výrobce obráběcích strojů Kovosvit MAS společně s firmou Iscar ČR uspořádali 13. února technický seminář na téma: Nástroje LOGIQ v praxi.

 

V showroomu výrobního závodu v Sezimově Ústí se sešlo na 130 zájemců z téměř devadesáti firem. Formou prezentací a praktických ukázek jim bylo předvedeno, jak fungují obráběcí stroje Kovosvitu spolu s novou řadou nástrojů řady LOGIQ, kterou Iscar představil v minulém roce nejen na strojírenském veletrhu v Brně, ale následně i na mezinárodní akci pořádané v Praze.
Zástupci Kovosvitu na technickém semináři představili svoji výrobní řadu soustruhů i frézovacích center včetně posledních novinek, které rozšířily produktovou nabídku firmy v minulých měsících. Přímo v showroomu mohli návštěvníci sledovat naživo tři 5osá vertikální obráběcí centra, mj. i nový soustruh KL 285 a vertikální centrum MCU 700 nové generace. Kromě standardního provedení je nabízena i špičková varianta super precision. Jak zdůraznil marketingový ředitel Jan Hruška, v nových strojích jsou používány komponenty nejvyšší kvality od renomovaných dodavatelů. Konstruktéři věnovali mimořádnou pozornost vyladění stroje, bylo tak dosaženo např. lepší pohlcování vibrací. Všechny komponenty, které generují teplo nebo hluk, byly umístěny do zadní části stroje spolu s rozvaděčem a také vyústěním dopravníku třísek. Byl použit větší hydraulický agregát s frekvenčním měničem, bezpřevodové pohony kuličkových šroubů s menším stoupáním apod., takže výsledkem je mimořádně přesný a méně hlučný stroj.
Zástupce společnosti Iscar ČR, Miroslav Řehoř, oblastní manažer MTB, seznámil účastníky s revoluční řadou nástrojů LOGIQ, která je určena pro soustružení, frézování, upichování i zapichování. Prezentovány byly také možnosti, jež tyto nástroje nové generace s řadou inovativních prvků a technologií nabízejí pro zvýšení produktivity a efektivity obráběcích procesů.
Program semináře doplnily prezentace dalších partnerů: Výrobce chladicích kapalin a maziv Blaser Swisslube a společnosti SolidWorks, dodavatele nejúspěšnějšího strojírenského 3D CAD systému na českém trhu, jehož zástupce Vladimír Grmela, představil novinky verze SolidCAM iMachining pro rok 2019.
Po teoretických přednáškách následovaly praktické ukázky na obráběcích strojích, kdy se zákazníci mohli zeptat na detailní informace o jednotlivých produktech a jejich možnostech, např. pro konkrétní aplikaci v jejich podniku.
„V Kovosvitu se snažíme obrábění na našich strojích maximálně zefektivnit a právě v kombinaci s využitím nástrojů Iscar dochází k velmi zajímavé synergii. Semináře umožňují zákazníkům zhlédnout novinky přímo v akci, diskutovat s technology o jejich přednostech, případně se doptat na detaily, které je zajímají. Například někteří zákazníci využili možnost nastínit odborníkům z obou firem problémy, se kterými se setkávají ve své výrobě a pokusili se je společnými silami vyřešit. Zájem o tento seminář jasně ukázal, že jde o směr, kterým se chtějí do budoucna ubírat,“ uvedl technický ředitel Kovosvitu MAS Petr Heinrich.
Zájem byl tak enormní, že kapacita byla zaplněna už dlouho dopředu před finálním datem a organizátoři byli nuceni uzavřít registraci ještě před jejím oficiálním ukončením. Ti, na které se nedostalo, však mají ještě další příležitost.
Příští měsíc pořádá Kovosvit MAS další velkou prezentační akci, tentokrát tradiční Zákaznické dny, které se uskuteční 10. a 11. dubna, a ponesou se v duchu 80letého výročí založení této strojírenské firmy. K vidění budou opět produktové novinky Kovosvitu, prezentace a řešení mladé automatizační divize MAS Automation a dalších firem včetně společnosti Iscar. Nebudou chybět ani možnosti prohlídek technologického zázemí firmy, montáže i slévárny.

Za téměř 80 let ve vývoji a výrobě obráběcích strojů získal Kovosvit řadu ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v ČR. Svým aktuálním výrobním portfoliem se zaměřuje zejména na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl, kterým nabízí nejen výrobky té nejvyšší kvality, ale i komplexní služby a individuální řešení.

 
Publikováno: 29. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1324 článek mě zaujal 296
Zaujal Vás tento článek?
Ano