asseco Aimtec murr

Korejský stroj míří do Evropy

Jihokorejský průkopník výrobního sektoru obráběcích strojů, firma Hwacheon,  uvedla na evropský trh svůj nejnovější produkt: 5osé obráběcí centrum D2-5AX.

 
Rodinná firma založená v roce 1952 původně jako slévárna, se přeorientovala na výrobce obráběcích strojů. Dodnes si důsledně sama vyrábí klíčové prvky a sestavy strojů od odlití až po výrobu. To se týká i poslední novinky.
Kompaktní a robustní centrum D2-5AX bylo navrženo pro výrobu nástrojů, přípravků a forem, a je určeno především pro použití v dílnách, školicích střediscích a laboratořích. Použití kvalitních součástí, vřetene s olejovým vzduchovým mazáním, které byly speciálně vyrobeny ve vlastní továrně, a působivý výkon pohonu s hodnotami zrychlení 0,7 G, zajišťují vynikající přesnost obrábění. Vedle standardní konfigurace, která zahrnuje vřeteno o výkonu 37 kW a 12 000 ot./min, jsou k dispozici vřetena pro výrobu forem, která dosahují rychlosti 20 000 nebo 24 000 ot./min, a také vysokorychlostní vřetena se 14 000 ot./min, ale s vysokým točivým momentem pro HPC frézování.
Čtyři z pěti os modelů D2-5AX lze standardně řídit současně s možností začlenění páté osy do simultánního provozu. Konstrukce portálového typu obsahuje kruhový stůl o průměru 600 mm, s ergonomickou pracovní výškou 950 mm. Základní konfigurace zahrnuje adaptivní nastavení posuvu, monitoring přetížení při zlomení nástroje a při kolizi, a také kompenzaci špatného vyrovnání os s využitím kalibrační kuličky a měřicího senzoru pro zvýšení produktivity. Stroj je nabízen s řídicími systémy Fanuc 0i a 31i nebo Heidenhain TNC 640 a iTNC 620.
 
Publikováno: 29. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1201 článek mě zaujal 260
Zaujal Vás tento článek?
Ano