asseco Aimtec murr

Řešení pro návrh řídicích a distribučních rozváděčů dle Průmyslu 4.0

Poskytovatel řešení hodnotového řetězce při výrobě řídicích a distribučních rozváděčů: takto se Rittal představí na veletrhu Amper v Brně.

 

Hlavním bodem v expozici firmy bude představení nového systému řadových skříní VX25 pod heslem „System Perfection“: První systém skříní, který byl plně vyvinutý, aby splňoval nároky na zvýšení produktivity a byl vhodný pro Průmysl 4.0. Rittal společně s firmou Eplan slibuje výrazné zvýšení produktivity díky integrovaným řešením se softwarovými nástroji a daty.
Zákazníci, kteří se zabývají návrhem a výrobou řídicích a distribučních rozváděčů, stále více očekávají kompletní řešení, která povedou ke zlepšení celkové účinnosti a vyšší efektivitě jejich výrobních procesů. Ve své expozici na veletrhu AMPER 2019 Rittal předvede své myšlenky, jak jednotlivé produkty začlenit do hodnotového řetězce. Tato integrovaná řešení nabízejí hmatatelné výhody, jako je vysoká efektivita nákladů, rychlost a inovace.
Nejlepším příkladem je systém řadových skříní VX25. Intenzivní dialog se zákazníkem byl tím hlavním impulzem k vývoji. Nejméně 150 specifických požadavků na rozváděče budoucnosti vzniklo na základě rozsáhlého, vědecky založeného průzkumu použitelnosti ve výrobě řídicích a distribučních rozváděčů v Německu, USA a v Číně. Navržené řešení těchto požadavků společnost Rittal konzultovala se zákazníky a jejich zpětnou vazbu zapracovala do nového systému řadových skříní VX25.

VX25: Systematicky vyvinutý
Při vývoji nového systému řadových skříní VX25 se podařilo zachovat všechny důležité a zavedené vlastnosti předchůdce, celosvětového standardu systému řadových skříní TS 8, a také integrovat mnoho dalších funkcí. Nikdy předtím nebyl vyvinut systém řadových skříní tak konzistentním a systematickým způsobem, aby byl zajištěn maximální výkon pro zákazníka. Nová rozváděčová skříň od společnosti Rittal odpovídá způsobu, jakým výrobci řídicích a distribučních rozváděčů uvažují a pracují, a to jak z hlediska funkcí, tak procesů. Klíčové vlastnosti systému VX25 se vyznačují jednoduchostí, úsporou času, bezpečnou montáží, jakož i maximální kvalitou a kontinuitou dat.

VX25: Možnost zažít praktické výhody
Návštěvníci se mohou seznámit s novým systémem řadových skříní, který bude umístěn na veletrhu AMPER v hale P ve stánku Rittal s celkovou plochou 300 m². Budou zde prezentovány podrobnosti o nových technických vlastnostech v mnoha oblastech. Pro ukázku výhod systému VX25 budou uskutečněny praktické workshopy. Ukázky se zaměří na montáž dveří a panelů, instalaci systémových šasi, montáž závěsů 180° a komfortní rukojeti. Součástí bude i ukázka systému řadového spojování skříní VX25.

VX25: vhodný pro aplikace do 6300 A
Rittal také představí VX25 Ri4Power, další vývoj systému řadových skříní pro konfiguraci rozváděčů nízkého napětí podle EN ČSN 61439-2. Jedná se o novou systémovou konfiguraci včetně nového systému přípojnic, pomocí něhož lze zvýšit jmenovitý proud hlavních přípojnic až na 6300 A, při menším množství potřebné mědi.

Další upozornění na produkty
Rittal představí i řadu dalších produktů: Výškově nastavitelná ramena sekci pro ergonomickou obsluhu stroje, s níž mohou být pracovní terminály flexibilně a snadno umístěny na strojích pomocí nosných ramen. Dále budou uvedeny nové komponenty pro distribuční systém RiLine Compact, jako jsou jednotky pro spouštěče motorů, adaptéry pro připojení 125 A a jednopólové adaptéry.
V segmentu chlazení rozváděčů rozšiřuje Rittal své energeticky úsporné řady chladicích jednotek Blue e+ zavedením nové výkonové třídy 1,6 kW, verze z nerezové oceli a poprvé střešní verze s výkonem 1,3 kW. Dalším zvláštním prvkem je integrované řešení VX25 Blue e+: předinstalované řešení Plug & Play, které se skládá z rozváděče VX25 a vysoce účinného modulu Blue e+. Díky novému rozhraní IoT Rittal umožňuje jednotky Blue e+ síťově propojit s klimatizačními jednotkami Blue e+ a Chillery Blue e+. Toto vše lze pohodlně přenést do dohledového systému zákazníka.

Hana Reviľáková

 
Publikováno: 29. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1424 článek mě zaujal 306
Zaujal Vás tento článek?
Ano