asseco Aimtec murr

Software INSPECTO pro provádění a řízení revizí

Na veletrhu AMPER bude firma Inspecto prezentovat systém, který umožňuje výrazně urychlit a usnadnit práci revizním technikům. Je vhodný pro většinu kontrol vyhrazených technických zařízení bez ohledu na jejich množství a náročnost.

 

Původní česká online revizní aplikace INSPECTO zrychluje a zjednodušuje provádění revizí a jejich následnou evidenci, zajišťuje legislativní správnost všech údajů, umožňuje vytváření chybových databází a kontinuálně buduje přehledný archiv. Jak zdůrazňuje výrobce, jde o software, který byl vytvořen na základě každodenních zkušeností skutečných revizních techniků. Kombinuje v jednom produktu a v jednom funkčním celku výhodu dvou prostředí: Mobilní zařízení nabízí možnost provést většinu revizních úkonů přímo na místě a práce přes webový prohlížeč zase přináší komfortní doplnění rozsáhlejších údajů z kanceláře.
Aplikaci tvoří souhrn revizních oddílů zaměřených na různé typy vyhrazených technických elektrických zařízení (VTEZ). Jde o moduly: Elektroinstalace, Elektrické spotřebiče, Elektrické stroje, Zařízení pro obloukové svařování a Systém ochrany před bleskem. Má přehledné uživatelské prostředí, intuitivní ovládání a snižuje náročnost nutných administrativních úkonů na nezbytné minimum.
Minimální a doporučené systémové požadavky pro mobilní verzi zahrnují mobilní zařízení s operačním systémem Android (verze 5.1 a vyšší), alespoň 2 GB RAM a minimálně 1 GB volného místa v úložišti. Verze pro webové prohlížeče pak vyžaduje jakýkoli osobní počítač s internetovým připojením. V případě, že revizní technik pracuje v místě, kde není internetové připojení dostupné, se data normálním způsobem zadávají do revizní zprávy a všechny takto vytvořené dokumenty jsou následně automaticky synchronizovány ihned poté, kdy je dostupný přístup k internetu.
Všechny vygenerované revizní zprávy jsou v prostředí INSPECTO opatřeny elektronickým podpisem a časovým razítkem, takže jde o oficiální dokumenty a lze je buď zaslat elektronicky nebo vytisknout a následně podepsat a předat klientovi. V rámci funkce Závadovník je možné k jednotlivým závadám připojit odpovídající citace z norem.
Ke zprávám lze přidávat i fyzické dokumenty (aplikace nabízí možnost dokumentaci vyfotit mobilním zařízením), k nimž je možné doplňovat vlastní komentáře. Do každého náhledu neuzavřené revize je umístěn (až do její definitivní finalizace) ochranný vodoznak jako prvek zajištující, aby se žádná revize nedostala do rukou klientů v případě, že není věcně a technicky dokončena a uzavřena.
Jednou z klíčových výhod aplikace je podle výrobce funkce tzv. návazné revize, tj. možnost duplikovat již dříve vypracovanou revizi pro konkrétní zařízení, která přináší do procesu provádění revizní činnosti velkou úsporu času. Technik tak může pouze aktualizovat předchozí data (případně doplnit další relevantní pole pro nová zjištění).
Vzhledem k tomu, že aplikace je online, má technik své revizní zprávy (a všechny ostatní údaje, které zadá do prostředí INSPECTO) dostupné kdykoli a odkudkoli po dobu platnosti licence jak z mobilních zařízení, tak i přes webový prohlížeč. O svá data ale nepřijde ani pokud by se z jakýchkoli důvodů rozhodl aplikaci přestat využívat.

Martin Machala

 
Publikováno: 29. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1468 článek mě zaujal 299
Zaujal Vás tento článek?
Ano