asseco Aimtec murr

Křišťálově čistý základový olej - 3x delší životnost maziv a 2x větší ochrana zařízení

Strojírenství dnes vyžaduje ve všech svých odvětvích mimo jiné vysokou životnost technologických zařízení. Kanadská společnost Petro-Canada k tomuto požadavku výrazně přispívá, neboť patří v současnosti na špičku dodavatelů vysoce kvalitních průmyslových olejů a maziv.

 

Historie společnosti Petro-Canada sahá až do roku 1975, kdy byla založena jako podnik se státní účastí v kanadské Ottavě, avšak hlavní sídlo bylo zřízeno v olympijském městě Calgary v provincii Alberta. Přes 350 druhů svých produktů z oblasti prvotřídních maziv a speciálních kapalin exportuje do více než 80 zemí světa.
Svoji dominanci na trhu s průmyslovými mazivy dokazuje Petro-Canada především velmi širokým spektrem produktů, které lze nalézt snad ve všech strojírenských odvětvích. Pomineme-li zcela výsadní postavení tohoto kanadského výrobce v průmyslu farmaceutickém a potravinářském vlivem jeho největších světových dodávek tzv. bílých olejů, je Petro-Canada synonymem kvality i také v dalších oborech. Podstatou úspěchu této společnosti na trhu je především čtyřicetiletý vlastní výzkum a vývoj v oblasti maziv. A byly to právě její laboratoře, kde vznikl zcela unikání několikastupňový hydrogenační proces zbavující olej aromatických sloučenin, parafínů a ostatních nečistot.
Výsledkem je dnes vlastní patentovaný postup výroby základového oleje s názvem HT Purity Process, který díky své čistotě na hranici neuvěřitelných 99,9 % přináší dalším produktům Petro-Canada v oblasti maziv vysoký viskózní index zaručující vynikající mazací podmínky při nízkých i vysokých teplotách, dokonalejší oxidační stabilitu, nízkou těkavost a toxicitu. Pokud přidáme k vlastnostem ještě biologickou odbouratelnost, velmi nízkou tvorbu uhlíkatých úsad (karbonů) a ultra nízké body tuhnutí až do teploty -45 °C, je zcela prokazatelné, že tato maziva výrazně přispívají k vysokému výkonu a dlouhé životnosti každého technologického zařízení.
Jasnou konsekvencí je poté ekonomický přínos v podobě extrémně dlouhých výměnných intervalů olejů a maziv. I pro tyto zmíněné vlastnosti si výrobky Petro-Canada našly cestu v mnoha odvětvích. Příkladem budiž oleje SENTRON pro stacionární motory pracující na zemní plyn, bioplyn, skládkový plyn či kalový plyn, které prokazují vysokou kvalitu a několikanásobně delší životnost ve velmi náročných podmínkách kogenerace při užívání zmíněných plynů. Produkty řady HYDREX jsou kapaliny pro hydraulické systémy s trojnásobnou životností poskytující nejen špičkový výkon, ale také náležitou ochranu těchto systémů. Podobě tomu je i v oblasti kompresorů a vakuových pump, kde již roky nabízí Petro-Canada olej s označením COMPRO. Tento olej je vhodný především pro vzduchové, šroubové, pístové či centrifugální kompresory, kde životnost dosahuje 8000 hodin. Dalším příkladem mohou být oleje a biologicky odbouratelné hydraulické kapaliny pro zemědělský průmysl. Velmi žádané jsou v průmyslových výrobách rovněž minerální, syntetické a semisyntetické převodové oleje ENDURATEX, které svými vlastnostmi minimalizují tvorbu úsad v převodových systémech a prodlužují tak jejich životnost. V místech, kde například působí extrémní podmínky na kluzné součásti v podobě vysokých teplot, velké prašnosti či přítomnosti vody se s úspěchem aplikují výkonná plastická maziva Petro-Canada PRECISION. Výrobní program kanadského výrobce je však za zmíněných více než 40 let v dalších odvětvích průmyslu mnohem širší.

www.petro-canada.cz

 
Publikováno: 30. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1169 článek mě zaujal 287
Zaujal Vás tento článek?
Ano