asseco Aimtec murr

O litá certifikovaná kola je zájem

Společnost ALCAR BOHEMIA vyhodnotila uplynulý rok nárůstem ve všech svých produktových řadách. 

 

Konkrétně dodala na český trh od 2/2018 do 1/2019 o 8 % litých kol více než v předešlém roce. Segment ocelových kol vzrostl o 4 % a prodej pneumatik, na který je navázaný prodej kompletů, vzrostl o 46 %. Dařilo se také segmentu senzorů TPMS, který narostl o 17 %.
Řidiči stále více přicházejí na to, že bezpečnost začíná u kol. A právě homologovaná litá kola jsou toho zárukou. Alcar má ve své produkci všechna litá, ocelová i hybridní kola vždy označena na čelní straně značkou KBA nebo E v kroužku s číslem schválení. Řidič si tak může být jistý, že používá pouze schválená kola, navíc s tříletou zárukou. V případě potřeby zápisu nového rozměru kol a pneumatik do velkého technického průkazu vozidla, vystaví Alcar typový list, který jediný tento zápis umožňuje.

Doporučení pro jarní sezonu
Ze svého sortimentu 71 designů litých kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO vybrala firma sedm atraktivních designů pod akčním názvem Black & Silver, které doporučuje za příjemnou cenu.
Jde o novinky AEZ Panama a Panama dark, od značky DOTZ modely Misano dark, Misano grey a CP5 dark. Z produkce DEZENT je to novinka TZ dark/TZ-c dark a TY graphite.

Nové schválení ve 2. stupni výroby
V letošním únoru obdržely modely Van a Van dark značky DEZENT, které jsou  určeny pro lehká užitková vozidla a dodávky (např. pro Ford Transit, MB V třídy a Sprinter, VW T5, T6 a Crafter, Renault Traffic, Citroën Jumper, Peugeot Boxer a Fiat Ducato), schválení Ministerstva dopravy ČR k použití i na přestavbách užitkových vozidel, např. obytných vozů na shodných podvozcích. Alcar tak může vystavovat typové listy na vozidla v 2. stupni výroby za podmínky, že v rámci přestavby nedochází ke změně podvozku ani ke zvýšení zatížení na nápravu nad rámec zatížení pro vozidlo v 1. stupni. Splnění těchto podmínek kontroluje technik STK na základě typového listu určeného pro vozidla v 2. stupni výroby.

Perlička na závěr
Ze Slovenské obchodní inspekce (SOI) by si mohly naše kontrolní orgány vzít inspiraci. SOI totiž koncem ledna oficiálně upozornila na internetový obchod, který na Slovensku prodává neschválená litá kola bez typového schválení, čímž porušuje slovenské zákony. Nákup kol ve zmíněném e-shopu nejenže SOI nedoporučuje, ale upozorňuje na riziko odmítnutí plnění pojistné události pojišťovnou.

 
Publikováno: 30. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1888 článek mě zaujal 374
Zaujal Vás tento článek?
Ano