asseco Aimtec murr

Tesle roste vyzyvatel: Polestar

Už příští rok by měl přijít na trh výkonný elektromobil s dojezdem přes 440 km a nativním systémem infotainmentu pro Android. Bude zřejmě silným konkurentem Tesly.

 
Jeho tvůrcem je značka Polestar vyčleněná z automobilky Volvo. Nový elektrický sedan bude konkurovat modelu Tesla 3. Kombinuje výkon s inteligencí a bude prvním vozem, který obdrží novou nativní verzi Google pro automobily. Výroba by měla začít příští rok v Číně, kde sídlí automobilka Geely, mateřská firma Volvo.
Pětidveřová novinka Polestar 2 bude disponovat celkovým výkonem 300 kW a točivým momentem 660 Nm. Baterie složená z 27 modulů o celkové kapacitě 78 kW je uložená v podlaze, čímž vznikl větší úložný prostor ve srovnání s předchozím modelem Polestar 1. Centrem interiéru je výškově orientovaný dotykový displej s infotainmentem založeným na systému Android.
V minulosti ve vytvořeném informačním systému pro Android musely automobilky oddělit otevřený zdrojový operační systém a nad něj jako nadstavbu propojit vlastní řešení. Této iniciativy se tehdy neúčastnil Google, jeden z klíčových hráčů. V roce 2017 ale společnost Google oznámila, že pracuje na nativní verzi Androidu se značkami Volvo a Audi a právě Polestar 2 bude prezentovat tuto novinku jako první.
 
Publikováno: 30. 4. 2019 | Počet zobrazení: 1721 článek mě zaujal 351
Zaujal Vás tento článek?
Ano