asseco Aimtec murr

Plastové svorky pro solární elektrárny

Německá firma TE Connectivity uvedla novou řadu plastových svorek ZK-PV řady TE Entrelec PI-Spring, určenou pro velké fotovoltaické instalace.

 
„V průběhu příštích pěti let bude většina solárních elektráren využívat zvýšená napětí, aby snížila náklady na instalaci a provoz. Ačkoli na trhu existují pro aplikace 1500 V DC i jiná řešení, jsou svorkovnice stále jedním z nejbezpečnějších a nejspolehlivějších způsobů připojení elektrických obvodů uvnitř fotovoltaických panelů, slučovačů a centrálních střídačů,“ říká Gael Grenat ze společnosti TE.
Řada PI-Spring má napětí 1500 V DC (IEC)/1000 V DC (UL), což doplňuje stávající nabídku 1500V řešení. Svorkovnice ZK-PV umožňují rychlejší a spolehlivější připojení fotovoltaických systémů. Inteligentní dvouvstupové připojení poskytuje instalatérům větší flexibilitu, úsporu v reálném čase a vyšší kvalitu výsledků. Nová řada je stejně kompaktní jako zbytek řady svorkovnic PI-Spring, což zvyšuje hloubku jednotky pouze o 2 mm. Nabízí dva a tři spoje, takže dva okruhy mohou být seskupeny paralelně v jedné linii. Pro seskupení více okruhů může být propojeno několik FV terminálů ZK10 pomocí praktických zásuvných propojek.
Pro rozlišení kladných a záporných pólů jsou k dispozici šedé a modré barvy. Rozvodné bloky jsou vhodné pro vodiče s maximálním průřezem 10 mm²/6AWG a 16 mm²/4AWG. Unikátní design nabízí dva různé způsoby, jak rychle a bezpečně připojit vodiče. Režim Push-In umožňuje jednoduše zasunout do terminálu pevné vodiče (patentovaná konstrukce automaticky upíná drát), a v režimu Spring mohou být stejně snadno připevněny i nepřipravené splétané dráty.
 
Publikováno: 30. 5. 2019 | Počet zobrazení: 1156 článek mě zaujal 268
Zaujal Vás tento článek?
Ano