asseco Aimtec murr

Železnice lákala studenty

Žáci a studenti Vyšší odborné školy a Střední školy technické v České Třebové se zúčastnili interaktivní akce, která je seznámila s životem na české železnici v 21. století.

 

Sdružení železničních nákladních dopravců ŽESNAD.CZ ve spolupráci se Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) uspořádali pro studenty unikátní akci, která proběhla v železniční stanici v České Třebové a v prostorách obou škol (VOŠ a SŠT). Cílem akce bylo ukázat, že dnes už zaměstnání na železnici není o špinavé práci topiče u parní lokomotivy, ale o moderních strojích či technologiích budoucnosti.
„Žákům jsme představili život na železnici z druhé strany, ne pouze ze sedadla cestujícího. Železnice nabízí nepřeberné možnosti uplatnění a naším cílem bylo ukázat možnosti a krásu moderní železnice tak, jak ji běžní cestující nemohou poznat,“ říká pořadatel akce Evžen Nečas ze společnosti LokoTrain.
Kromě ukázek lokomotiv železničních dopravců LokoTrain, ČD Cargo či Metrans Rail byla k vidění např. i víceúčelová lokomotiva Vectron s prohlídkou kabiny strojvedoucího. Zájemci měli možnost nahlédnout i do řídicího stavědla výpravčích nebo si prohlédnout moderní hasičskou techniku SŽDC, či si vyzkoušet jízdu na simulátoru lokomotivy.

 
Publikováno: 19. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1187 článek mě zaujal 299
Zaujal Vás tento článek?
Ano