asseco Aimtec murr

AM se uplatňuje i u nástrojů

Novinka v portfoliu firmy Sandvik Coromant, odlehčená verze frézy CoroMill 390, je pozoruhodná tím, že její tělo bylo vytvořeno s využitím aditivní výroby.

 

Využití procesů aditivní výroby (AM) může znamenat, že součásti budou lehčí, pevnější a pružnější. U těles nástrojů dovoluje vytvoření tvarů a prvků, které by konvenčními metodami obrábění nebylo možné zhotovit, přitom z libovolného materiálu, např. ze slitiny titanu. Navíc je dosaženo nižší celkové hmotnosti nástroje, což účinně pomáhá minimalizovat vibrace a zvýšit bezpečnost obrábění s dlouhým vyložením nástroje.

Kompaktnější a lehčí nástroje
„Při návrhu nové frézy CoroMill 390 byla promyšlenou redukcí materiálu vytvořena optimální konstrukce frézy umožňující dosažení minimální hmotnosti. Říká se tomu topologická optimalizace a fréza je díky ní kompaktnější a podstatně lehčí než její konvenční verze. To pomáhá zvýšit produktivitu prováděných frézovacích operací s dlouhým vyložením nástroje. Navíc kratší vzdálenost mezi tlumicím mechanismem uloženým v adaptéru a břitem přispívá ke zvýšení výkonnosti a zlepšení bezpečnosti obráběcího procesu,“ vysvětluje Thomas Wikgren, Manager Product Application Management ze společnosti Sandvik Coromant.
Tyto nástroje jsou k dispozici v provedení o Ø 40 nebo 50 mm (pro upínání na trn o Ø 16 nebo 22 mm). V závislosti na aplikaci lze volit mezi provedením se třemi nebo čtyřmi zuby. Všechny frézy jsou k dispozici v provedení s nerovnoměrnou zubovou roztečí a vnitřním přívodem řezné kapaliny.

Tiché obrábění dlouhých dílů
Fréza CoroMill 390 je určena pro čelní frézování, frézování hlubokých rohů, stranové frézování, frézování dutin a drážek, a pro využití i pro náročné aplikace s vyložením nástroje přesahujícím až čtyřnásobek průměru frézy. Frézování s dlouhým vyložením nástroje je často zapotřebí při obrábění součástí v odvětvích, jako jsou letecký průmysl nebo výroba zařízení pro těžbu ropy a plynu. Vytvoření tvarových prvků, jako jsou hluboké dutiny, však může být komplikováno vznikem vibrací, jež mají za následek zpomalování výroby, zkrácení životnosti nástrojů a zhoršení kvality obrobené plochy. U těchto aplikací je proto nová odlehčená fréza využívána v kombinaci s frézovacími adaptéry Silent Tools, vybavenými tlumicí technologií, která eliminuje vznik vibrací a umožňuje dosahovat při obrábění s dlouhým vyložením nástroje vysoké produktivity.
Jako příklad uvádí výrobce čelní frézování s velkými radiálními šířkami řezu při opracování materiálu P2.5.Z.HT s tvrdostí 290HB (při 80–100 % průměru frézy) s použitím adaptéru C5-Q22D-048-220 na stroji Okuma MA550-VB, kdy bylo dosaženo více než 200% zvýšení produktivity.

 
Publikováno: 19. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1406 článek mě zaujal 249
Zaujal Vás tento článek?
Ano