asseco Aimtec murr

Automatizační buňka pro soustružení

Společnost Yamazaki Mazak představí v Nitře na MSV pod označením QUICK TURN 250MY a TA-20/200 nové „plug and play“ soustružnické centrum a robotické řešení strojů určených pro trh subdodávek.

 
Novinka zaměřená na základní aplikace pro soustružení je podle výrobce ideální pro případy, kdy je žádoucí, aby přes noc nebo o víkendech fungoval bezobslužný provoz. Obráběcí stroj i robot jsou řízeny z panelu obráběcího stroje Mazak pomocí aplikace, která má přehledné rozhraní a umožňuje mimořádně rychlé nastavení.
Centrálním prvkem automatizačního řešení TA-20/200 je robot Fanuc M20iA/20, který je jedním z nejrychlejších robotů ve své třídě. S dosahem 1811 mm je schopný nést maximální užitečné zatížení 20 kg. Štíhlý design 6osého ramene dokonale využívá vysokých rychlostí a zrychlení osy k snadnému přístupu a přímou integraci do kompaktní pracovní buňky TA-20/200. Rameno je vybaveno uchopovači pro nakládání a vykládání. Skrytá vedení kabelů uvnitř ramena a zápěstí prodlužuje životnost kabelů a zabraňuje jejich poškození. Uzavřená ložiska a bezkartáčové bezúdržbové střídavé motory zas poskytují maximální ochranu a zlepšují spolehlivost zařízení pro dlouhou životnost a minimální prostoje.
Periferní laserový skener integrovaný do buňky zajišťuje, že se robotické rameno okamžitě zastaví, pokud se operátor během provozu dostane do předdefinované blízkosti buňky. Tak je zaručena vysoká bezpečnostní ochrana pracovníků. Robotizovaná buňka disponuje také unikátním principem skládání obrobků, který využívá přestavitelné fixační sloupky obrobků, jejichž uspořádání a nastavení se provádí pomocí grafického uživatelského rozhraní (GUI), které je také součástí CNC jednotky SmoothG.
Se systémem Průmysl 4.0, který je ústředním prvkem procesu výzkumu a vývoje společnosti Mazak pro koncepci řešení TA-20/200, je integrace mezi obráběcím strojem a robotickou automatizací velmi snadná - vše je řízeno technologií Smooth. Robotizovaná buňka je podle výrobce dokonalým příkladem toho, jak lze dodat řešení na klíč k efektivnímu zkrácení dodacích lhůt a ke snížení nepřímých nákladů na pracovní síly.

www.mazakeu.cz
 
Publikováno: 19. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1413 článek mě zaujal 277
Zaujal Vás tento článek?
Ano